2.6.12

Α. Σαμαράς: Υπάρχει το λόμπι της δραχμής !!

«Υπάρχει το λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς. Σημειώνει πως «η Ευρώπη αλλάζει και θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα το ευρωομόλογο.

Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί.
Όπως δε θα επωφεληθεί ούτε από τα ομόλογα έργου που θα βγουν πολύ νωρίτερα». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το παλιό, το λαϊκισμό και τον κρατισμό και προσθέτει: «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε.

Και κάτι τελευταίο: Αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε "σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα" ». Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με όσους δέχονται την επιδίωξη «να εξαλείψουμε το έλλειμμα , αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου