1.6.12

N.E .ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!

     Η Ευρώπη είναι ένας πολύπλοκος και αντιφατικός μηχανισμός που δε λειτουργεί ούτε ορθολογικά, ούτε οργανωμένα, όσο νομίζουν κάποιοι. Υπάρχουν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από αδράνεια, γιατί το τυχαίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και γιατί όταν έχεις 27 κυβερνήσεις, 27 κοινοβούλια, 150 κόμματα, έχεις τυχαία πολιτικά γεγονότα σε κάθε χώρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο όλα αυτά να τα υποτάξεις σε ορθολογικούς και διαφανείς κανόνες λειτουργίας που σου επιτρέπουν πρόγνωση με ασφάλεια.
   Αυτό είναι καλό να το ακούσουν οι κύριοι του Σύριζα που με έναν μικρομεγαλισμό ψαχουλεύουν τώρα το ευρωπαϊκό φαινόμενο νομίζοντας ότι το γνωρίζουν ή  το κατανοούν.  Υπάρχει μια μεγάλη δύναμη  που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς, με την εκλογή του François Hollande. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η  πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα,  με το οποίο μπορούν να αναδιαμορφωθούν οι  νέοι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παλέψουν στα «μαρμαρένια αλώνια» κατευθείαν με την μαντάμ Merkel ή με όποιον  εκφράζει τη συντηρητική Ευρώπη, ζουν ένα όνειρο, τίποτε περισσότερο.
    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν ήθελε εκλογές, αλλά συνεργασία.  Ηθελε και θέλει την Ελλάδα στο ευρώ και  φυσικά  να γίνει η κατάστασή του καλύτερη και όχι χειρότερη. Θέλει βελτίωση σε ατομικό, καθημερινό επίπεδο, αλλά μέσα σε μια χώρα ευρωπαϊκή, ασφαλή, που προκόβει, που τείνει προς την αποκατάσταση της αυτοδυναμίας και της ανεξαρτησίας της και όχι σε μια χώρα που είναι διαρκώς ένας «ζήτουλας» μέσα στην Ευρώπη.  
    Το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει σε εκλογές ανοίγοντας  μέτωπο  με τη Δεξιά, που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αιχμαλωτισμένη στην ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας   τηρώντας   για δυόμισι χρόνια, μια ανεύθυνη  στάση σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης ,  χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Χωρίς συνείδηση ευθύνης  τροφοδότησε  τη δημαγωγία και τον τυχοδιωκτισμό, θύμα του οποίου σε μεγάλο βαθμό έπεσε και η ίδια.
    Και βέβαια, ανοίγει καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται ως δήθεν αριστερός ή προοδευτικός. Διότι δεν είναι πατριωτική και υπεύθυνη στάση να δοκιμάσουμε τα ακραία όρια αντοχής της χώρας  για λόγους μικροκομματικούς.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής  των διαδικασιών. Εάν το ΠΑΣΟΚ αποκτήσει μεγαλύτερη εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη, είναι βέβαιο ότι η χώρα δεν θα χάσει  χρόνο. Δεν είναι κολλημένο στην εξουσία, δεν θέλει να σηκώνει συνεχώς το σταυρό της διαχείρισης της κρίσης με κόστος, με φθορά. Αλλά έχει εθνική, ηθική, πολιτική υποχρέωση να συμβάλει. Και μπορεί να συμβάλει. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δοθεί λύση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου