5.12.12

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο Ολυμπιακός 2-1 την Αρσεναλ

Με σπουδαία ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τους αγώνες του στον 2ο όμιλο του Champions League, καθώς νίκησε 2-1 την Αρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης".
 Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν στο  Europa League και μάλιστα θα συμπεριληφθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης για τη φάση των "32" (20/12) χάρη στη σημερινή τους νίκη. Κι αυτή ήλθε με τα γκολ του Μανιάτη (64΄) και του Μήτρογλου (73΄), οι οποίοι ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ροζίτσκι στους "κανονιέρηδες" στο 38΄.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την 'Αρσεναλ να έχει την κατοχή της μπάλας και να φτάνει με ευκολία στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 17΄, όταν ο Ράμσι βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής των «ερυθρολεύκων», αλλά «έπιασε αέρα» στο σουτ που επιχείρησε. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 24΄ ο Αμπντούν, ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο α' ημίχρονο, έπαιξε το «1-2» με τον Γκρέκο και έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Σέζνι απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης, μετά από πάσα του Αμπντούν, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Στο 38΄ όμως η 'Αρσεναλ έκανε το 1-0 όταν ο Ζερβίνιο κατέβηκε από την δεξιά πλευρά και με ωραία πάσα βρήκε τον Ροζίτσκι αμαρκάριστο στο σημείο του πέναλτι, που με την σειρά του δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β ημίχρονο (59΄) ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Αμπντούν να βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Φέισα στην περιοχή της 'Αρσεναλ, αλλά το πλάσε που επιχείρησε ο Σέρβος μέσος κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σέζνι. 'Αμεση ήταν η απάντηση της 'Αρσεναλ με τον Αρσάβιν να σουτάρει από κοντινή απόσταση, αλλά ο Κάρολ με εντυπωσιακή επέμβαση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και στο 64΄ κέρδισε κόρνερ μετά από κεφάλια του Μασάδο που απέκρουσε ο Σεζνί, ενώ στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Την εκτέλεση του νέου κόρνερ ανέλαβε ο Γκρέκο και μετά από φάση διαρκείας ο Μανιάτης βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 (64΄). Στο 69΄ ο Τζεμπούρ έχασε σπουδαία ευκαιρία, αφού αστόχησε σε κεφαλιά ψαράκι εξ επαφής μετά από ωραία σέντρα του Μασάδο. Στο 73΄όμως ο Μήτρογλου, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα, με ωραίο «σκαστό» σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην συνέχεια με ανεβασμένη την ψυχολογία προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία ως ισχυρός στο Europa League.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Φέισα – Κοκλέν, Σκιλασί, Σέζνι, Σαμάκ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μασάδο, Φέισα (60΄ Φουστέρ), Τζιμπούρ (82΄ Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Τοροσίδης, Αμπντούν (72΄Μήτρογλου).

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Βερμάαλεν, Ροζίτσκι (46΄ Αρσάβιν), Οξλέιντ-Τσάμπερλειν, Ράμσει, Σκιλασί, Κοκλέν, Τζένκινσον, Ζερβίνιο, Σαμάκ, Μιντ (83΄ Ανγκά).

Απόψε, εκτός από το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη», διεξάγονται και οι τελευταίοι αγώνες για τους ομίλους 1, 3 και 4, όπου την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη Παρί και Πόρτο από τον 1ο όμιλο, Μάλαγα και Μίλαν από τον 3ο, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης από τον 4ο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου