5.12.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Σημαντική παρουσία σε συνέδριο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια !

Η κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας και στέλεχος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ,είχε την σημαντική διάκριση να συμμετέχει ως εισηγήτρια-ομιλήτρια στην πρώτη θεματική ενότητα με θέμα: «Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και η πρόκληση της Παγκοσμιοποίησης.» σε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που διοργάνωσε η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ), του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Διασφάλιση της ποιότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Μοχλός ανάπτυξης», το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών διασφάλισης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη των ιδρυμάτων προς όφελος της κοινωνίας.
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
·         Παγκοσμιοποίηση και στρατηγικοί στόχοι της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης
·         Δείκτες ποιότητας που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση
·         Συστήματα διασφάλισης της ποιότητας σε ΑΕΙ
·         Αποτελέσματα της εφαρμογής συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας στην Ευρώπη
·         Πληροφοριακά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας σε ΑΕΙ
Οι  ακαδημαϊκές κοινότητες των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ  μετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία του. Στο συνέδριο  επίσης προσκλήθηκαν ακαδημαϊκοί  από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με σημαντική γνώση στη διασφάλιση ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση για να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους.
Το συνέδριο απευθυνόταν σε φοιτητές, διδάσκοντες, όργανα διοίκησης και διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και τοπικούς κοινωνικό-οικονομικούς φορείς.
Οι στόχοι του συνεδρίου:
·         Η δημοσιότητα του έργου της ΜΟΔΙΠ
·         Ανταλλαγή εμπειριών διασφάλισης της ποιότητας με άλλα ΑΕΙ
·         Ανταλλαγή απόψεων πάνω στη διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση
·         Καλλιέργεια συνείδησης ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση
·         Προβολή του έργου του ΑΤΕΙΘ
·         Σύνδεση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι σχετικά με τις εσωτερικές διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (αφορούσε  φοιτητές Ανώτατης Εκπαίδευσης και μέλη της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκε πριν από την έναρξη του συνεδρίου).
Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου