5.12.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Τα "Βρόντηξαν"οι Μειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο !

Με ένταση και αποχώρηση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου για το 2013.
Κοινός τόπος, στις τοποθετήσεις και των 4 εκπροσώπων των συνδυασμών της μειοψηφίας του Σώματος, ήταν ότι δεν υπήρξε επαρκής χρόνος για την εξέταση και αξιολόγηση του Προγράμματος και πως αυτό, δόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή, μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.
«Αποχωρούμε γιατί αρνούμαστε να συμπράξουμε σε μια διαδικασία που θα καταλήξει σ’ένα μηδενικό, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην κοροϊδία του λαού της Καλαμάτας», σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος επεσήμανε και το γεγονός πως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε μοιράσει νωρίτερα το Πρόγραμμα και να είχε τουλάχιστον ένα αντίγραφο σε έντυπη μορφή.
 «Ένα σοβαρό ζήτημα όπως το Επιχειρησιακό του δήμου, η δημοτική αρχή θέλει να το περάσει στο ντούκου», τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Διασάκος ενώ για «προσβλητική στάση προς όλες τις παρατάξεις και για κρίση της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, διερωτώμενος αν υπήρξε έστω και μια συνεδρίαση ομάδας εργασίας για την εκπόνηση του Προγράμματος. « Ο δήμαρχος, είπε ότι χρειάστηκαν 8 μήνες για να καταρτιστεί το Επιχειρησιακό και τώρα ζητά να το περάσουμε ως τυπική διαδικασία?», αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο Νίκος Φωτέας, εκ μέρους του συνδυασμου «Πρωτοπορία». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δημοτικής αρχής και σημείωσε πως η (χθεσινή) συνεδρίαση, σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου και της ανοιχτής διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό που θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου, τονίζοντας ωστόσο πως "δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιόπιστο Πρόγραμμα, όταν το περιβάλλον είναι τόσο ευμετάβλητο και λείπουν οι σταθερές".
Απαντώντας εξάλλου στις αιτιάσεις για την απουσία έντυπης μορφής, ο κ.Νίκας υποστήριξε πως η δημοτική αρχή ξεκινά σταδιακά την κατάργηση του χαρτιού καθώς όλα πλέον πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά και να «εγκαταλειφθούν οι πρακτικές του περασμένου αιώνα» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου