" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

25.7.13

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας για 8ωρο-Κυριακές

Στη Βουλή κατατίθεται την Τρίτη 23 Ιούλη νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα. Το νέο μέτρο της κυβέρνησης προβλέπει τη δυνατότητα να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, με απλή απόφαση του Δήμαρχου ή αντιπεριφερειάρχη κάθε περιοχής, ενώ θεσπίζει το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων για 7 (!) Κυριακές το χρόνο (από 1 που ίσχυε μέχρι σήμερα στις γιορτές των Χριστουγέννων). Το μέτρο είναι πρός όφελος των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και του πολυεθνικού κεφαλαίου, που θέλει να αυξήσει τα κέρδη του και να κάνει λάστιχο τα ωράρια (και τις αποδοχές) των εργαζομένων. 
Η δικαιολογία ότι έτσι θα βοηθήσουν τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει, θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας είναι απλά χονδροειδή ψέματα: καμία πρόσληψη δεν έγινε όταν τα supermarket επέκτειναν το ωράριο του Σαββάτου από τις 6 στις 8 το απόγευμα. Αντίθετα αυτό που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη εντατικοποίηση και χειρότερες εργασιακές σχέσεις! Η ανάπτυξη που οραματίζονται δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα. Η αγορά δεν τονώνεται με ξεχείλωμα του ωραρίου των καταστημάτων. Αυτό που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος για να πάμε για ψώνια αλλά τα λεφτά που δε φτάνουν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες επιβίωσης. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τέτοιες δραστηριότητες. Μόνο από τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινους μισθούς, σταθερή δουλειά- δουλειά για όλους.
Οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενου του “Κατσέλη”, οι απολυμένοι και άνεργοι όλων των κλειστών επιχειρήσεων, που μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς εργασία και εισόδημα, δεν έχουν ζήτημα χρόνου- ζήτημα μισθού θα έχουνΔείχνουν όμως και το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε ώστε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες που στενάζουν, αγρότες: όλοι στους δρόμους και στις πλατείες σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Οι αγώνες όλου του τελευταίου διαστήματος να γίνουν πανεργατικός- παλλαϊκός ξεσηκωμός για να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, να φύγει η Τρόικα και οι δανειστές.

T.E. ANT.ΑΡ. ΣΥ.Α. Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου