25.7.13

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΤΗ-Είχαν γεμίσει την Τρίπολη πλαστά ευρώ !

Για απάτη κατά συναυτουργία και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, συνελήφθησαν ένας 37χρονος από τη Ρουάντα και ένας 28χρονος από το Καμερούν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας Τρίπολης.
Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί εξαπατούσαν τα θύματά τους, πείθοντάς τα ότι μπορούσαν με κατάλληλη επεξεργασία να μετατρέψουν πακέτα με λευκό χαρτί, τα οποία είχαν το ίδιο μέγεθος κυρίως με τα χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ, σε γνήσια χαρτονομίσματα. Τα λευκά χαρτιά ισχυρίζονταν πως ήταν προηγουμένως γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των αρχών.
Για να τους πείσουν πραγματοποιούσαν επίδειξη, όπου τοποθετούσαν τα λευκά χαρτιά σε υγρό, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλασαν με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια έδειχναν στα θύματα τους ως προϊόντα της υποτιθέμενης μετατροπής.
Κατά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, όπου αστυνομικός, προσποιούμενος τον αγοραστή, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους δύο αλλοδαπούς. Υπήρξε πολυήμερη διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε να τους παραδώσει το ποσό των 80.000 ευρώ, και αυτοί στη συνέχεια να του δώσουν χρωματισμένα χαρτονομίσματα, «υποτιθέμενης» χρηματικής αξίας 250.000 ευρώ, καθώς και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τον αποχρωματισμό αυτών σε «γνήσια» χαρτονομίσματα.
Χθες το βράδυ, μετά από προκαθορισμένη συνάντηση σε ξενοδοχείο της Τρίπολης, οι δύο αλλοδαποί και παρέδωσαν στον αστυνομικό-υποψήφιο αγοραστή τα προσυμφωνηθέντα. Ακολούθως, αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.200 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 60 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, συνολικής αξίας 66.000 ευρώ, τα οποία είχαν σκοπό να διαθέσουν σε κυκλοφορία στην αγορά. Επίσης, βρέθηκαν επτά πακέτα χαρτιού, στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα σύνεργα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τον δήθεν αποχρωματισμό των «γνήσιων» χαρτονομισμάτων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το σύνολο και το χρονικό εύρος των παρανόμων δραστηριοτήτων τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου