12.9.13

Όχι στην ΟΛΜΕ :Οι δάσκαλοι απεργούν 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν και οι δάσκαλοι, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των συλλόγων τους που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ωστόσο απέρριψαν την «πρόταση» της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η αναταραχή συνεχίζεται και στην ανώτατη εκπαίδευση καθώς στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται εξετάσεις και εγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα ενώ, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει κλείσει ως τη Δευτέρα.

Στο ΕΜΠ οι καθηγητές βρίσκονται σε απεργία ενώ η σύγκλητος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποφάσισε σήμερα να κλείσει το ίδρυμα από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου