14.9.13

Πανελλήνιος διαγωνισμός για την οδική ασφάλεια

Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση οδηγών και πεζών

Με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια» και στόχο τη μείωση των τροχαίων, ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων της Περιφέρειας Κρήτης «Άγιος Χριστόφορος» ανακοίνωσε την έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού - Φοιτητικού Διαγωνισμού πολυμέσων, VideoClip, ηχητικού μηνύματος και αφίσας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Σταύρο Πολέντα, ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει όλους, ιδιαίτερα τους νέους, στην προσπάθεια να περιοριστούν τα τροχαία δυστυχήματα, που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι μαθητές ή φοιτητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, μπορούν να συμμετάσχουν ηλεκτρονικά, έως τις 15 Οκτωβρίου στο polentaspark.weebly.com, και να στείλουν το μήνυμά τους, βοηθώντας έτσι στη ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Ο κ. Πολέντας, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, κάλεσε όλους τους μαθητές και φοιτητές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ώστε: «οι νέοι να μας δείξουν τον δρόμο για να υπάρξει μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε αποτύχει στην οδική ασφάλεια».

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωσταντίνος Ουγγρίνης, επισήμανε: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που στηρίζει το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να σεβόμαστε τη ζωή μας και την ζωή των άλλων στον δρόμο. Και είναι ακόμη πιο σημαντικό το ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ανθρώπους νέους, οι οποίοι τώρα διαμορφώνουν συνείδηση στο πώς να συμπεριφέρονται στον δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι θα μιλήσουν στέλνοντας το μήνυμά τους σε άλλους νέους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ηλίας Ποντικάκης, σημείωσε: «Ήδη έχουμε ενημερώσει τις σχολικές μας μονάδες γι αυτή την δραστηριότητα».

Ο καθηγητής Πληροφορικής και ερευνητής του ΤΕΙ Κρήτης, Μανώλης Σκουνάκης, είπε: «Καλούμε τους νέους να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια και από κοινού να βελτιώσουμε τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στη χώρα μας».

Τα έξι έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή, όπου θα γίνει και η βράβευση των δημιουργών. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.

Tα βραβεία για τους νικητές της κατηγορίας ηλικιών 19-25 ετών θα είναι: 1ο Βραβείο Video-Clip: Ταξίδι 5 ημερών σε χώρα της Ευρώπης.

1ο Βραβείο Ηχητικού Μηνύματος: Ταξίδι 3 ημερών σε χώρα της Ευρώπης.

1ο Βραβείο Δημιουργίας Αφίσας: Επίσκεψη, φιλοξενία και παραμονή 4 ημερών στα Χανιά, που βρίσκεται το Θεματικό Πάρκο Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Χρήστος Πολέντας».

Τα βραβεία συμπεριλαμβάνουν έξοδα δωρεάν μεταφοράς από Αθήνα και προς τους τόπους προορισμού, που αναφέρονται, έξοδα διαμονής και σίτισης, καθώς και έξοδα επισκέψεων σε θρησκευτικούς, αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Για το δεύτερο και το τρίτο βραβείο των παραπάνω κατηγοριών θα δοθεί Ειδικός Έπαινος. Τα βραβεία για τους νικητές της κατηγορίας ηλικιών 15 - 18 ετών και 6 - 14 ετών θα είναι Ειδικοί Έπαινοι για κάθε κατηγορία εργασιών.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων Κισάμου και Σελίνου, Κυδωνίας και Αποκορώνου, του ΟΗΕ, των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας Πρόνοιας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας - Υποδομών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής και της Περιφέρειας Κρήτης.

Τον διαγωνισμό στηρίζουν η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Νοσοκομείο Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, φορείς και πολίτες του Νομού Χανιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου