4.10.13

Ο τιμοκατάλογος της Χρυσής Αυγής: «Σπάσιμο χεριών 300 ευρώ. Κάψιμο Ι.Χ. 1.000 ευρώ. Ξυλοδαρμός για νοσοκομείο 1.500 ευρώ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ BBC
Ένα απίστευτο ρεπορτάζ που σοκάρει δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο BBC το οποίο αναφέρεται στον τιμοκατάλογο της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματα που έκαναν οι μπράβοι της νύχτας που βρίσκονται στους κόλπους της οργάνωσης.
Το BBC δημοσίευσε έναν τιμοκατάλογο «υπηρεσιών», σύμφωνα με τον οποίο μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν σπασίματα χεριών ή ποδιών έναντι 300 ευρώ. Το κόστος για κάψιμο αυτοκινήτου ήταν 1.000 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμούσε να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο το αναλάμβαναν τα μέλη της παράταξης έναντι 1.500 ευρώ.
Για τον παραπάνω τιμοκατάλογο το BBC επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης, η οποία περιέχεται σε θέμα με τίτλο « Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή (Greece's Golden Dawn: 'Don't say a word or I'll burn you alive).
'Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώην μέλος που μίλησε στο βρετανικό δίκτυο «Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους». Και όπως προσθετει: «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».
Το BBC στο ίδιο θέμα παραθέτει και την μαρτυρία ενός πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Από τις αρχές δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου