4.10.13

Ο Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι η συμπεριφορά Κασιδιάρη τον οδήγησε στον Κορυδαλλό

Πεπεισμένος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ότι οι κλωτσιές, οι σφαλιάρες και οι προκλήσεις του Ηλία Κασιδιάρη μπροστά στα Δικαστήρια, μόλις αφέθηκε ελεύθερος, βάρυναν στην κρίση των δικαστών και γι'αυτό προφυλακίστηκε, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος με το πρωτοπαλίκαρο του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του, μετά την απόφαση των ανακριτών να αφεθεί ελεύθερος, όπως και άλλοι δύο βουλευτές, και επιδόθηκε σε σόου βίας μπροστά στα δικαστήρια. Εξύβρισε και κλώτσησε δημοσιογράφους, απείλησε Μέσα και άφησε υπαινιγμούς για συνέχεια. Σύμφωνα με έγκριτες πηγές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι μετά από μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία και σοκ στους δικαστές, η δική του προφυλάκιση στον Κορυδαλλό ήταν πλέον επιβεβλημένη εκ μέρους των ανακριτών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θεωρεί μεν καλό και δραστήριο στέλεχος τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά εκτιμά ότι δεν έχει την εμπειρία να δείξει ψυχραιμία και να χειριστεί λεπτές υποθέσεις σε κρίσιμες στιγμές. Ο ασυγκράτητος χαρακτήρας του μπορεί να οδηγήσει σε λάθη, ειδικά τώρα που η Χρυσή Αυγή είναι ακέφαλη και ο αρχηγός και υπαρχηγός του κόμματος βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Mε πρωτοβουλία του «αρχηγού» ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε το χρίσμα για υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, στη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής. Ο βουλευτής θεωρείται «χρήσιμος» για τις επικοινωνιακές ικανότητές του αλλά στην κρίσιμη στιγμή θεωρείται ότι υπέπεσε σε σφάλμα που κόστισε στον ίδιο τον κ. Μχαλολιάκο.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δυσαρέσκεια του «αρχηγού» μεταφέρθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής πιθανότατα μέσω της Ελένης Ζαρούλια, η οποία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο μετά τη σύλληψη του συζύγου της.

Ετσι εξηγείται το γεγονός, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι ένας διαφορετικός Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε χθες τους δημοσιογράφους προκειμένου να κάνει δηλώσεις για να υπερασπιστεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Φέρθηκε με ευγένεια και ηπιότητα, χρησιμοποίησε χαμηλούς τόνους, ευχαρίστησε τους δημοσογράφους και κάμεραν που φιλοξένησαν τις δηλώσεις του και απομακρύνθηκε ήσυχα.

Μετανοιωμένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στην διαδικτυακή εκπομπή του, την οποία έκανε παρουσία της κυρίας Ζαρούλια, στην οποία εξέφρασε τη λύπη του γιατί κλώτσησε την κάμερα του Guardian που βρισκόταν μπροστά στα δικαστήρια.

Είναι γνωστό στους κύκλους της Χρυσής Αυγής ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμπιστεύεται εύκολα τους συνεργάτες του και το μόνο πρόσωπο στο οποίο δείχνει να στηρίζεται είναι πλέον η Ελένη Ζαρούλια. Το ζευγάρι αναμένεται να επικοινωνεί μετά την προφυλάκιση και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής φιλοδοξεί να κινεί τα νήματα εξ αποστάσεως, σε μια αποψιλωμένη και αποδυναμωμένη οργάνωση, μετά τις προφυλακίσεις.

iefimerida

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου