3.10.13

Ν. Δένδιας : Θα φτάσουμε έως το τέλος

Η ΕΛΑΣ έπραξε ότι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη, και εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε.
Αυτό ανάφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή τη μη προφυλάκιση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, σημείωσε, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αποφάσισε κατά ποίων πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, και για ποια αδικήματα.

Αναφερόμενος στην μη προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορουμένων βουλευτών της ΧΑ, αναρωτήθηκε «γιατί, με αυτό το κατηγορητήριο στην πλάτη τους, πανηγυρίζουν» για να προσθέσει ότι «η έρευνα δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και θα επεκταθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που ελευθερώθηκαν με όρους, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε: «Αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».

Προειδοποίησε μάλιστα όποιον νομίζει «ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει στην πράξη. Θα φτάσουμε έως το τέλος, θα τους πολεμήσουμε παντού. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας καθήκον».-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου