2.1.14

«Λουκέτο» στην μεγαλύτερη Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λόγω χρεών


«Λουκέτο» στην μεγαλύτερη Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λόγω χρεών

Καταρρέει, υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και ετοιμάζεται να βάλει “λουκέτο” η μεγαλύτερη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, η άλλοτε πανίσχυρη Τ.Ο. Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης, που κάποτε αριθμούσε μέχρι και 16.000 μέλη.
Η εν λόγω Τοπική Οργάνωση δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά έξοδα (ενοίκιο, ηλεκτρικό κλπ) και η απόφαση για το “κλείσιμό” της έχει παρθεί εδώ και καιρό από τη συντονιστική της. Ωστόσο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν στην απόφαση για “λουκέτο” έχουν ζητήσει να δοθεί η τελική έγκριση από την Ολομέλεια.
Έτσι, από τις Κεντρικές και Νότιες Συνοικίες συγκαλείται έκτακτη ολομέλεια στις 8 Ιανουαρίου 2014, στις 18:30 το βράδυ, η οποία εκτός από την ”πολιτική συζήτηση” έχει ως βασικό θεμα την “μετακόμιση” της Τ.Ο. στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης, δίπλα στην παλιά ακαδημία του Ηρακλείου!
To cretalive σε σχετικό ρεπορτάζ του επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα τα στελέχη καλούνται να αποφασίσουν λουκέτο και μεταφορά του…αρχείου στη Νομαρχιακή κλείνοντας έναν κύκλο σχεδόν 40 ετών για την οργάνωση που καθόριζε εν πολλοίς τις πολιτικές στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, προσθέτει ότι η Τ.Ο. Μασταμπά, που ήταν και σημείο αναφοράς για όλους τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, από τον Παπανδρέου μέχρι τον Βενιζέλο σήμερα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του κόμματος. Κυρίως στις συνεδριακές διαδικασίες αφού έστελνε πάντα τους περισσότερους από όλες τις οργανώσεις.
Ένα από τα παλιά και έμπειρα μέλη της οργάνωσης υπογραμμίζει για το όλο θέμα: «Ναι, μοιάζει με το κύκνειο άσμα του ίδου του ΠΑΣΟΚ το επικείμενο λουκέτο που ετοιμάζεται να βάλει η μεγαλύτερη κομματική οργάνωση της Ελλάδας. Και είναι περίεργο γιατί ακόμη έχει μέλη, πολλά μέλη. Και είχαμε μείνει όλοι με την αίσθηση ότι το Καλοκαίρι που είχαμε βάλει κάποια χρήματα όλα είχαν τακτοποιηθεί.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου