20.1.14

Εξαπατούσαν ηλικιωμένες γυναίκες στην Καλαμάτα !!!

 Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) υπόθεση ληστείας και δύο (2) υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έγιναν στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ενός 45χρονου και δύο γυναικών, ηλικίας 33 και 45 ετών αντίστοιχα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της απάτης κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την 10.1.2014 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αφού αρχικά προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή, προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου.
Όταν  η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης, με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν χρυσαφικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απάτης:
  • Την 10.1.2014 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
  • Την 11.1.2014 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα τακτοποίησης φορολογικών εκκρεμοτήτων συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου