20.1.14

Οι Ελληνες δεν σηκώνουμε (και τόσο) το κέρατο...

Ποιός λαός είναι πιο ελαστικός στην απιστία και σε ποιές χώρες ο κόσμος δεν την σηκώνει με τίποτα...
Από ό,τι φαίνεται στην έρευνα που έκανε το Pew Research Center ανάμεσα σε 39 χώρες του κόσμου, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να χωνέψουμε το κέρατο. Στη λίστα για το πως βλέπουν διάφοροι λαοί την απιστία η Ελλάδα βρέθηκε στην 20ή θέση μαζί με την Αυστραλία, αφού το 79% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν μπορούν ούτε να τη δικαιολογήσουν, ούτε να τη συγχωρήσουν.
Η ερώτηση που τους έκαναν ήταν απλή:  
«Πιστεύετε ότι το να έχουν οι παντρεμένοι εξωσυζυγική σχέση είναι ηθικά αποδεκτό, ηθικά απαράδεκτο, ή είναι κάτι φυσιολογικό;»
Δεν είναι και τοσο περίεργο ότι αυτοί που είναι πιο χαλαροί με το θέμα είναι η Γάλλοι, αφού μόνο το 47% είπε ότι η απιστία είναι απαράδεκτη. Στην ίδια έρευνα οι Γάλλοι σχολίασαν και τις ερωτικές περιπέτειες του Προέδρου τους, με ένα 77% να απαντά ότι οι σχέσεις είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα, το οποίο αφορά μόνο τον Πρόεδρο. (Πήδα όσο θέλεις Ολάντ, μόνο η πολιτική σου μπορεί να σε ρίξει από την εξουσία).
Στη δεύτερη θέση ήρθαν οι Γερμανοί με ένα ποσοστό 60% να μην δέχεται τις εξωσυζυγικές σχέσεις, ακολούθησαν οι Ιταλοί (64%), οι Ισπανοί (64%) και οι Νοτιοαφρικάνοι (65%).
Οι (συντηρητικοί) Αμερικάνοι βρέθηκαν στην 27η θέση (84%), ενώ από τους πιο "σκληρούς" της λίστας ήταν οι γείτονές μας οι Τούρκοι με 94%, οι οποίοι δεν σηκώνουν το κέρατο με τίποτα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου