12.2.14

Αθώος ο Ανδρέας Κουρής για την υπόθεση του ALTER

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Α' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ της εταιρείας.
Ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, είχε καταδικαστεί πριν από έναν χρόνο για την υπόθεση της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ – Alter Channel», ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.
Το Δικαστήριο υιοθέτησε τη νεώτερη νομολογία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία όταν εργοδότης είναι ανώνυμη εταιρεία, υπόχρεος για ασφαλιστικές εισφορές που έχουν γεννηθεί μέχρι την 11-4-2012, που με το άρ. 25 Ν. 4075/2012 θεσπίστηκε η παρ. 7 του Α.Ν. 86/67 είναι μόνον ο διευθύνων σύμβουλος και για εισφορές που γεννήθηκαν μετά την 11-4-2012, που θεσπίστηκε η παρ. 7 του ΑΝ 86/67, υπόχρεοι για την καταβολή τους είναι τα πρόσωπα που ορίζονται ειδικά.
Το Δικαστήριο δέχθηκε για τον Ανδρέα Κουρή, ότι ουδέποτε υπήρξε νόμιμος εκπρόσωπος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», η οποία φέρεται οφειλέτης των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ότι δεν είχε εξουσία εκπροσώπησης ή διαχείρισης ή την παραμικρή ανάμιξη σε θέματα που αφορούσαν στη διοίκηση και τη διαχείριση της ως άνω εταιρείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου