14.2.14

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Κρίση στην Ευρωζώνη» που διοργανώνει το Nanyang Business School του Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την CIMB (2η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ασία) στις 19 Φεβρουαρίου 2014.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο Δρ. Δημήτρης Μανιατάκης με θέμα «Εμπειρίες από την Οικονομική Κρίση των Μεσογειακών Χωρών (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρος) στην Ευρωζώνη», η καθηγήτρια στο Nanyang Business School Siriwan Chutikamoltham με θέμα «Κρίση στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της στην Ασία» και ο καθηγητής στο Nanyang Business School Gunter Dufey με θέμα «Κρίση στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της στη Βόρεια Ευρώπη».
Η ομιλία του Δρ. Δημήτρη Μανιατάκη θα επικεντρωθεί στους λόγους που δημιούργησαν την κρίση (τραπεζικό σύστημα, πολιτικοί λόγοι, κλπ), στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την έναρξη της κρίσης, και την αποτελεσματικότητά τους και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε κάθε χώρα μετά την κρίση, χρησιμοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Με την ευκαιρία επίσκεψης στην Σιγκαπούρη, έχουν προγραμματισθεί και άλλες συναντήσεις με τη συμμετοχή του γνωστού καθηγητή Andrea Nanetti (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατακείου Ιδρύματος) για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορώνης και της ευρύτερης Μεσσηνίας. Οι συναντήσεις αυτές είναι σε συνέχεια του προγράμματος που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με την επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στη Μεσσηνία, στα πλαίσια του προγράμματος «Συντήρηση Ιστορικών Μνημείων».
Θα γίνουν επίσης συναντήσεις για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, μεταξύ των οποίων και με τον Alan Chan, κοσμήτορα του τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Nanyang Technological University.   
Η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, έχει κληθεί από την Δρ. CHUA Ai Lin, Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σιγκαπούρης να συμμετάσχει σε ημερίδα όπου θα παρουσιαστεί η Μεσογειακή Διατροφή και η Διατροφή Pernakan. Η κυρία Μανιατάκη θα γνωρίσει στο κοινό το διατροφικό μοντέλο,  τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και την ευζωία, θα σκιαγραφήσει το όλο εγχείρημα ένταξης της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα. Μετά το πέρας της ημερίδας, οι καλεσμένοι θα γευθούν ελληνικά εδέσματα στο ελληνικό εστιατόριο “Blu Kouzina” του Μεσσήνιου Ντένη Τσακίρη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου