12.3.14

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΡΖΗΣ «ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…»

-Του Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Real-pamesports.gr

Με την επίσημη αναγγελία από το Υφυπουργείο αθλητισμού των προϋπολογισμών στις αθλητικές ομοσπονδίες που στο σύνολο τους είναι τα 12  εκ. Ευρώ για το τρέχον έτος, η Ποδηλασία δημοσιοποίησε την αναστολή δραστηριοτήτων της. Με την αναγγελία του Λουκέτου  επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θανάση Τερζή για περισσότερες λεπτομέρειες.
-Κύριε Τερζή προσωρινό η μόνιμο το λουκέτο;
«Με την απόφαση μας αυτή στείλαμε το μήνυμα ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσει η ομοσπονδία. Με τα ψίχουλα καταρρέει ο πρωταθλητισμός. Από τα 350.000 ευρώ που αναλογούν καλύπτονται μόνο οι λειτουργικές ανάγκες της ομοσπονδίας. Για τους 7 υπαλλήλους ,οι μισθοί, το ΙΚΑ ,η Εφορία και το ΦΜΥ, είναι 250.000 ευρώ ετησίως. Αν δεν έχουμε προπονητές, μηχανικό, γιατρούς ,αθλητικό υλικό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε διεθνείς αγώνες. Να εκτιμηθεί το γεγονός ότι στην Ποδηλασία μιλάμε για 3 διαφορετικά αγωνίσματα στα οποία γίνεται πρωταθλητισμός υψηλού επιπέδου με πολλές διακρίσεις. 
Οι αδελφοί Βολικάκη στο αγώνισμα της πίστας, τον Ταμουρίδη στο δρόμο και τον Περικλή Ηλία στο Μαουτεμπάικ. 
Για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες προετοιμασίας και συμμετοχής των αθλητών υψηλού επιπέδου στους διεθνείς αγώνες μετά από πολύ αυστηρό προγραμματισμό που κάναμε απαιτούνται επιπλέον του εξαγγελθέντος προϋπολογισμού άλλες 20.000 ευρώ. Σημειώστε ότι για φέτος εθελοντές κριτές και υπάλληλοι για τους αγώνες των εσωτερικών πρωταθλημάτων προσφέρθηκαν να εργαστούν δωρεάν.»
-Αν δεν πάρετε τις 200.000 ευρώ τι θα γίνει;
«Δεν θα συμμετάσχει η ποδηλασία σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι αθλητές της ποδηλασίας όπως ξέρετε βαθμολογούνται από τους διεθνείς αγώνες και έτσι εξασφαλίζουν και την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες…»
-Πως θα αποφύγετε την ακραία επιλογή;
«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 4.000 ευρώ ενοίκιο στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε 100 ευρώ την ώρα για να κάνουν οι αθλητές προπόνηση στο ποδηλατοδρόμιο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να πληρώνει για ένα τριήμερο πρωτάθλημα 4.500 ευρώ για την χρήση του ποδηλατοδρομίου…»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου