10.3.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Αλλαγές στους υποψηφίους δημάρχους του ΚΚΕ

 Αλλαγές έχχουμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Μεσσηνία. Στην Καλαμάτα επικεφαλής αντί του Παναγιώτη Κουφαλάκου (λόγω ασυμβίβαστου) θα τεθεί ο Δημήτρης Οικονομάκος ως υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο κ. Κουφαλάκος θα διεκδικήσει το δήμο δυτικής Μάνης. 
Στο δήμο Οιχαλίας κατεβαίνει ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος.

Δήλωση του Νίκου Κουτουμάνου γραμματέα τα Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας για τους υποψήφιους δήμαρχους Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης,

Εκτός από τους υποψήφιους Δημάρχους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας έχουμε και μια σοβαρή αλλαγή στο Δήμο της Καλαμάτας.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην Καλαμάτα γιατί σαν υπάλληλος στη ΔΕΥΑΚ δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγεστε σύμφωνα με τον νόμο. Βεβαίως στις προηγούμενες εκλογές οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις είχαν το δικαίωμα, εδώ μάλιστα είχε εκλεγεί η  αείμνηστη σ. Αμαλία  Χουλιάρα.
Κατόπιν τούτον καταλήξαμε ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε στην Καλαμάτα με μια υποψηφιότητα δημάρχου που είτε θα έβαζε σε περιπέτειες το ίδιο το κόμμα είτε τον ίδιο τον  Παναγιώτη Κουφαλάκο αφού θα έπρεπε ενδεχόμενος να παραιτηθεί με σοβαρές οικονομικές συνέπειες.
Άλλωστε το ΚΚΕ θέλει να φέρει στο επίκεντρο όλα όσα οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να κρύψουν μέσα στην εκλογική διαδικασία. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βάζουν ψεύτικα διλήμματα στο λαό, αποπροσανατολίζουν με τις υποτιθέμενες φανταχτερές μεταγραφές του ίδιου χρησιμοποιημένου υλικού, με τα λεγόμενα «ανοίγματα» τύπου  Βουδούρη και Μάκαρη.

Στην Καλαμάτα υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο σ. Οικονομάκος Δημήτρης 33 χρονών, παντρεμένος με ένα παιδί  και ζει μόνιμα στη Καλαμάτα από το 1999. Ήταν γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου της ΚΝΕ και γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας. Αργότερα ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  Μεσσηνίας του κόμματος. Τώρα είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Είναι απόφοιτος του τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του ΤΕΙ Καλαμάτας. Ήταν συνδικαλιστής της Πανσπουδαστικής στα ΤΕΙ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στο Νομό Μεσσηνίας, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και  πολιτιστικών ομάδων της Καλαμάτας.
Αυτή τη περίοδο  εργάζεται σε πεντάμηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας.  

Στην Δυτική  Μάνη θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Κουφαλακος, με καταγωγή από  τη Μάνη

Στην Οιχαλία υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι  ο σ. Κώστας Ρειτζόπουλος  28 ετών.
 Έχει καταγωγή από την Άνω Μεσσηνία, τον Αετό και το Άνω Δώριο (Σουλιμά). Είναι γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Οιχαλίας του ΚΚΕ.
Είναι απόφοιτός του Πάντειου Πανεπιστήμιου , της σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας , του τμήματος Κοινωνιολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών (master) του τμήματος Κοινωνιολογίας , στη κατεύθυνση «Κοινωνιολογία της Σύγχρονής Ελλάδα». .
Εργάζεται με το πεντάμηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Είναι μέλος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου