22.5.14

Συνέλαβαν κατά... λάθος τη σπείρα που έκλεψε το σκάφος του Γιώργου Λιάγκα


Συνέλαβαν κατά... λάθος τη σπείρα που έκλεψε το σκάφος του Γιώργου Λιάγκα

Στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται ότι είναι μέλη σπείρας η οποία το τελευταίο πεντάμηνο έκλεβε σκάφη από τα Μεσόγεια της Αττικής και τα μετέφερε στην Δυτική Ελλάδα, προχώρησε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.
Ήδη, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί δύο μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται και ένας 20χρονος. Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας, είναι πολύ πιθανό στην σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.
Η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί από το Κορωπί.
Η σύλληψη είχε κινηματογραφικά χαρακτηριστικά και μπόλικη δόση τύχης. Οι δύο Αλβανοί είχαν κλέψει το σκάφος του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα και με κλεμμένο τζιπ στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες κατευθύνοντας προς τη Δυτική Ελλάδα.
Περνώντας τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου είδαν στην πρώτη διασταύρωση μπλόκο από περιπολικά τα οποία περίμεναν να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς που κατευθύνονταν στην Αιτωλοακαρνανία. Οι δύο Αλβανοί νόμισαν ότι το μπλόκο είχε στηθεί γι΄ αυτούς παράτησαν το κλεμμένο σκάφος και το κλεμμένο τζιπ και επιχείρησαν να ξεφύγουν τρέχοντας στα χωράφια.
Οι αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν και τους συνέλαβαν. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το σκάφος ανήκε στον Γιώργο Λιάγκα (δεν ήξερε ότι είχε κλαπεί) και ότι επρόκειτο για σπείρα που έκλεβε μεγάλα ταχύπλοα σκάφη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνες που έκαναν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών. Ως δράστες των κλοπών φέρονται οι δύο συλληφθέντες, καθώς και ο 20χρονος που αναζητείται.
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί τα τρία από τα έξι σκάφη που είχαν αφαιρεθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.
Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα κλεμμένα σκάφη να κατέληγαν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου