23.5.14

Σε διαρκή άνοδο το αεροδρόμιο Καλαμάτας, πρόγραμμα πτήσεων μέχρι τέλους Ιουνίου

airport-viewΣε διαρκή άνοδο βρίσκεται το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που κατατάχθηκε πρώτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όσον αφορά στην ποσοστιαία επί τοις εκατόν αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων μεταξύ των ετών 2013 και 2012.
Υπενθυμίζεται πως, στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υιοθέτησε απόφαση, με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», διεκδικώντας:
1. την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, καθώς επίσης τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως, ώστε να μπορεί να επιτελεί και στο μέλλον το ρόλο του ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής
2. τη βελτίωση της πρόσβασης, σε συνδυασμό με το νέο άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και τον αυτοκινητόδρομο με τον οποίο αυτός θα συνδέεται. Η βελτίωση αυτή θα υλοποιηθεί με ευθεία συνδετήρια οδό, που θα ξεκινά από τον άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και με βόρεια κατεύθυνση θα καταλήγει στην είσοδο του αερολιμένα
3. τη βελτίωση του νυν εθνικού δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, ιδίως με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην παρούσα είσοδο του αερολιμένα, για λόγους ασφαλείας – αποφυγής ατυχημάτων.
ss 30Πρόσφατα, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης γνωστοποίησε ότι η Πολεμική Αεροπορία παρεχώρησε έκταση 35 στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την επέκταση και αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας. Πρόκειται για καίριας σημασίας θετική εξέλιξη, που καλύπτει εν μέρει το πρώτο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Επισημαίνεται πως την Τρίτη 20 Μαΐου ξεκίνησαν οι πτήσεις της Condor Airlines, για την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με πόλεις της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε Τρίτη από Ντίσελντορφ και Μόναχο και κάθε Πέμπτη από Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου. Με την προσθήκη των πτήσεων αυτών, αυξάνονται οι διεθνείς συνδέσεις του αερολιμένα Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας διατηρεί στο αεροδρόμιο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης και πρόκειται να εγκαταστήσει σύστημα wi-fi για την παροχή σύνδεσης με το διαδίκτυο σε όσους χρησιμοποιούν τους χώρους του αερολιμένα.
Παρατίθεται το πρόγραμμα πτήσεων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, όπου αναφέρονται οι ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων, ο τύπος του αεροσκάφους, η πόλη προέλευσης και η πόλη προορισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου