10.5.14

Δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμη και η Public Issue δίνει απόλυτο ντέρμπι!

Δημοσκόπηση – κόλαφος για τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου στο διαδίκτυο, αλλά και για τους γνωστούς “αντικειμενικούς” δημοσιογράφους-εκδότες-επιχειρηματίες (που αρνούνται να δημοσιεύσουν δημοσκοπήσεις)  η σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue για την “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Εάν μέχρι η “φιλική” προς τον  ΣΥΡΙΖΑ Public Issue  δίνει διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι στις Ευρωεκλογές!
Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ισοπαλία στις εθνικές εκλογές, καταγράφει έρευνα εκλογικής επιρροής της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 18,5 και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18%, το Ποτάμι με 5,5%, η ΕΛΙΑ με 4,5%, το ΚΚΕ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.
Τα λοιπά κόμματα παίρνουν 4,5%, οι αναποφάσιστοι στο 16%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν αγγίζουν το 10%.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται με διαφορά πέντε μονάδων της ΝΔ (45%-40%).
Από την άλλη στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, έχουμε την απόλυτη ισοπαλία.
Σύμφωνα με την έρευνα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στην πρώτη θέση με 29% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,5%, ΚΚΕ με 7,5%, ΠΑΣΟΚ με 6%, Το Ποτάμι με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ με 3.5%. Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 46% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 43%.
Στο ερώτημα για το ποια θα ήταν η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 42% απαντά καμία από τις δύο, το 28% μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το 25% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου