Όταν ξεκίνησε το «Θάμα»
(link: https://www.facebook.com/thamarestaurant/) μέσα στην κρίση, στον
Χολαργό, έγινε γρήγορα στέκι λόγω της εξαιρετικής μεσσηνιακής του
κουζίνας, των γλυκών του -που σε κάποια από αυτά η συνταγή είναι
επτασφράγιστο μυστικό-, αλλά πάνω από όλα χάρη στο μεράκι και την
επιμονή των ανθρώπων που το οραματίστηκαν. 
Η άριστη ποιότητα του
«πράσινου υγρού χρυσού», μπλέκεται στα μεσσηνιακά πιάτα που σερβίρει το
«Θάμα», ταξιδεύοντας «ηδονικά» ακόμα και τους πιο απαιτητικούς
ουρανίσκους στο απόλυτο γαστριμαργικό «ρέκβιεμ» της απόλαυσης.
Το γεγονός μάλιστα ότι
οι γευστικές συγκινήσεις διαδραματίζονται στο Χολαργό, δύο βήματα από
την καθημερινότητά μας, σημαίνει πολλά.
Αναμενόμενες όμως θα τις
χαρακτήριζε κανείς, αφού το βασικό συστατικό των συνταγών, το «έψιλον»,
είναι ένα μοναδικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με αξιοζήλευτα ποιοτικά
χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που έπεισαν ακόμα και τους κριτές του 5ου
Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς,που του απένειμαν το χάλκινο βραβείο
γεύσης.
Πρόκειται για ένα
premium λάδι που κυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο σε
αριθμημένες συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml., με
οξύτητα κάτω από 0,3 % και χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία.
Η μοναδικά «καθαρή»
μυρωδιά που αναδύεται από το κομψό μπουκάλι-κόσμημα που το περιβάλει σε
μεταφέρει ασυναίσθητα στους απέραντους ελαιώνες του Νικόλα
Φιλιππόπουλου, στο λόφο του Εγκλιανού στην Καλαμάτα, όπου καλλιεργείται,
υπενθυμίζοντας πως Ελιά και Ελαιόλαδο σημαίνουν Ελλάδα και
επιβεβαιώνοντας πλήρως το σλόγκαν των παραγωγών του, που κάνουν λόγο για
«το λάδι ενός βασιλιά».
Άλλωστε οι καλές και δυνατές συνεργασίες περνάνε από το στομάχι. Σαν τον έρωτα.
πηγή