31.10.14

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσε επιχειρήσεις


ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα πέντε μέλη της σπείρας που εξαπατούσε επιχειρήσεις (φωτογραφίες)

Στη δημοσίοτητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία πέντε ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε σπείρα η οποία εξαπάτησε τουλάχιστον 17 επιχειρήσεις, οι οποίες υπέστησαν ζημία που προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τους:
  • BILLING – FOUNTOUKIDIS Jeannine , 35 ετών, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία
  • Γεώργιο Αθ. Ζαρδαλίδη, 31 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.
  • Ιωάννη Χρ. Τουμανίδη, 43 ετών.
  • Δημήτριο Ανδ. Μουζαλιώτη, 49 ετών
  • Ιρινα Νικ. Gogoladze -Mουζαλιώτη, 38 ετών, η οποία γεννήθηκε στη Γεωργία.

Οι κατηγορούμενοι, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες των εταιριών με την επωνυμία «MOUZALIOTIS CONTAINER» και «BMG».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
    ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα πέντε μέλη της σπείρας που εξαπατούσε επιχειρήσεις (φωτογραφίες)
  • Η μεν πρώτη εταιρεία, από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2014, εξαπάτησε (9) επιχειρήσεις, από τις οποίες απέσπασε χρηματικό ποσό άνω των 235.000 ευρώ, καθώς είτε εσκεμμένα δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα containers , είτε παρέδιδε μέρος μόνο της παραγγελίας, είτε παρέδιδε παραγγελία που δεν πληρούσε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές.
  • Η δε δεύτερη εταιρεία, η οποία είχε ως αντικείμενο κυρίως την εμπορία ζάχαρης, από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούλιο του 2012, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, εξαπάτησε οκτώ (8) επιχειρήσεις, προκαλώντας τους οικονομική ζημία άνω των 695.000 ευρώ.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης κακουργηματικής μορφής, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, υπεξαίρεσης, ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, απειλή, εξύβριση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου