17.10.14

ΠΥΛΟΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΛΟΥ

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Δήμος Πύλου-Νέστορος: Προμήθεια και τοποθέτηση Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Πύλου» υπογράφηκε σήμερα, στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριου Καφαντάρη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού.

Το ύψιστης σημασίας έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 338.250,00€ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν την προμήθεια ταρτάν και την υπόβαση ασφάλτου με κανάλι απορροής του Σταδίου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, αναφερόμενος στην σημαντικότητα του έργου αυτού, δήλωσε: «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή σύμβασης ενός έργου πνοής και μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων, το οποίο αποτελούσε διακαή πόθο όλων μας. Η τοποθέτηση Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο της Πύλου, δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αθληθούν, αποτελώντας ταυτόχρονα λόγο επίσκεψης και ενισχύοντας έτσι την οικονομία. Μετά από τις διενέργειες του συμπολίτη μας και Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, νιώθω εξαιρετικά ικανοποιημένος  με την υπογραφή της πράξης αυτής, καθώς επρόκειτο για προσωπικό μου στοίχημα».

Από τη μεριά του ο Υφυπουργός σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι στον ιστορικό χώρο της Πύλου. Πράγματι το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι δεδομένο. Έχω εντάξει στο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την κατασκευή του Ταρτάν στο στάδιο, διότι δίνουμε πραγματικά τη δυνατότητα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας να έχει διέξοδο στο στίβο. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού και η πολιτεία ανταποκρίνεται, γι αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Σε συνεργασία, μαζί  θα δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην προώθηση έργων αθλητικών υποδομών, που χρειάζεται ο τόπος μας, διότι έτσι δίνουμε διέξοδο στα νέα παιδιά.»

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος δείχνοντας την εκτίμησή του στον Υφυπουργό, του παρέδωσε μια αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τοπικά προϊόντα.

Τέλος, ο Δήμαρχος και ο Υφυπουργός επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου της Πύλου, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το έργο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου