15.10.14

Δύο χιλιάδες λάθος τηλέφωνα και διευθύνσεις έδωσαν αγροτικοί συνεταιρισμοί

Οι 37 από τους 74 αγροτικούς συνεταιρισμούς που ελέγχθηκαν έχουν θετική οικονομική θέση και οι 24 έχουν αρνητική, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, τα οποία δόθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλο. Η Επιτροπή της Βουλής συζήτησε για την εξέλιξη του ν. 4015/2011 και τα πορίσματα ελέγχου των τριτοβάθμιων οργανώσεων.
Μέχρι σήμερα στο Μητρώο έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί 870 αγροτικοί συνεταιρισμοί (ποσοστό 15%) και «διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προβλημάτων στην πληρότητα των υποβαλλομένων στοιχείων από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ)».
Ενδεικτικά υπήρξαν ανυπόγραφοι ισολογισμοί, πρόχειρες εγγραφές, ακόμη και αδυναμία επικοινωνίας καθώς υπήρξαν 2.000 λανθασμένες ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα ΑΣΟ!
Όσον αφορά την μετατροπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ) ή Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014, επισημαίνεται ότι από τις 110 ΕΑΣ
  • 6 μετατράπηκαν σε ΑΕΣ
  • 46 μετατράπηκαν σε ΑΣ
  • 23 βρίσκονται σε διαδικασία μετατροπής σε ΑΣ
  • 34 έχουν πάρει απόφαση Γενικής Συνέλευσης για εκκαθάριση
  • 1 έχει κηρύξει πτώχευση

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου