15.10.14

Το Reuters βλέπει «κωλοτούμπα» Σαμαρά

Αλλαγή πλεύσης ή κατά το κοινώς λεγόμενο «κωλοτούμπα» βλέπει το Reuters, σχετικά με τη στρατηγική που είχε θέσει η ελληνική κυβέρνηση για απεμπλοκή από το ΔΝΤ και πλήρη επιστροφή με τις δικές της… δυνάμεις στις αγορές. 
Οι τελευταίες ασκούν τεράστια πίεση στην Ελλάδα , κάτι που αποτυπώνεται τόσο στο Χρηματιστήριο όσο και στη πορεία των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται δεύτερες σκέψεις σχετικά με την απεξάρτηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Στις συσκέψεις που έγιναν εκτιμήθηκε με δέουσα προσοχή η ιδέα, η κυβέρνηση να ζητήσει από το ΔΝΤ τα εναπομείναντα κεφάλαια να αντικατασταθούν από μία πιστωτική γραμμή.
Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνει και το Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες διαβλέπουν ότι η πολιτική ζαριά, με το «διαζύγιο» με το ΔΝΤ δεν μπορεί να προχωρήσει υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς κάτι τέτοιο θα βλάψει-αν δεν το έχει κάνει ήδη- το προφίλ του success story που προωθεί η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τη πορεία της χώρας.
Για αυτό τον λόγο ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων διάφορες προτάσεις και η αρχική «σκληρή» στρατηγική, φαίνεται πως εγκαταλείπεται. Η πρόταση για πιστωτική γραμμή, που πρώτος ανέφερε ως πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είναι η λύση που προκρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου