28.4.15

ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ΄ΧΑΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ αλλά ... Όταν ο Νίκας στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπεχράκης ... Νίκα !!!

Πράγματα που μέχρι το Φθινόπωρο φάνταζαν απίθανα, συμβαίνουν και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
Ποιος μπορούσε να φανταστεί τότε ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, θα στήριζε με πάθος αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή ότι ο Σταμάτης Μπεχράκης θα στήριζε το δήμαρχο, απαντώντας μάλιστα για λογαριασμό του στον επικεφαλής της παράταξής του, Μανώλη Μάκαρη;…
Αυτά έγιναν χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Συνεδρίαση στην οποία συνέβη και κάτι άλλο, εξίσου απίθανο: Ο επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης, Γιώργος Δημητρούλιας, που χαρακτηρίζεται από αριστερές πολιτικές δυνάμεις ως εθνικιστής και φασίστας, στήριξε την πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ, Λαϊκής Συσπείρωσης!
Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση, ήταν το «άδειασμα» του Μανώλη Μάκαρη από τον σύμβουλο του συνδυασμού του, Σταμάτη Μπεχράκη, υπέρ του δημάρχου, Παναγιώτη νίκα.
Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μάκαρης αφού σχολίασε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διερωτήθηκε τι άλλαξε σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου, όταν τότε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην διανοηθεί καν να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων.
Για λογαριασμό του δημάρχου απάντησε ο Σταμάτης Μπεχράκης, που τόνισε ότι ο Παναγιώτης Νίκας έχει μια συνεπή στάση επάνω στο συγκεκριμένο θέμα, στάση που αποδέχεται τη δέσμευση των χρημάτων αποκλειστικά για να πληρώσει το κράτος τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων.
Η απόφαση που έλαβε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να κατατεθούν τα χρήματα του Δήμου, εκτός των ανταποδοτικών τελών, στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χώρας και επιπλέον να γίνουν συστάσεις και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, ώστε να κάνουν και αυτά το ίδιο.
Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει ότι ναι μεν προέχει το συμφέρον της πατρίδας, πλην όμως είχε πει ότι ο Δήμος δεν θα καταθέσει τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας ούτε όμως θα αντιδράσει εάν η κυβέρνηση τα πάρει με αναγκαστικό τρόπο.
Χθες το βράδυ ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι εντέλει ο Δήμος θα ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, διότι αυτό επιβάλλεται από το νόμο στον οποίο όλοι οφείλουν να πειθαρχούν.
Το θέμα μπήκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία και εισήγηση του επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρου Μπρεδήμα, που υπογράμμισε ότι είναι πατριωτικό καθήκον η υποστήριξη της πατρίδας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, υποστήριξε ότι η δέσμευση των χρημάτων είναι μια απόφαση που επιβλήθηκε από την τρόικα και η οποία δεν έρχεται να υποστηρίξει την πατρίδα αλλά τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, ενώ καταδίκασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το εργαλείο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Ο Δημήτρης Οικονομάκος κατέθεσε προς ψήφιση ξεχωριστή πρόταση, η οποία επίσης υπερψηφίστηκε από την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών (επικεφαλής Μιχάλης Αντωνόπουλος) και την Ελληνική Δράση.
Επιπλέον σημειώνεται ότι με αφορμή την τοποθέτηση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σταμάτης Μπεχράκης μίλησε για εγνωσμένα αριστερές δυνάμεις που συμπαρατάσσονται με ακραίες δεξιές θέσεις.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι η απόφαση για την κατάθεση των χρημάτων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος υπερψηφίστηκε από ευρύτατη πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα υπερψήφισαν η πλειοψηφία, η μείζων μειοψηφία και η Αλλαγή.

Στ.Μ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου