10.4.15

Το διαμάντι της Μεσσηνίας Costa Navarino διαφημίζει τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Εκεί που η καταπράσινη μεσσηνιακή φύση συναντά το γαλάζιο του Ιονίου, βρίσκεται τοποθετημένο το "Costa Navarino". 

Η πολυτελής πολιτεία που απλώνεται στο δυτικό άκρο της Πελοποννήσου ανέδειξε μέσα σε λίγα χρόνια την περιοχή της Μεσσηνίας σε νούμερο ένα τουριστικό προορισμό και προσελκύει κάθε χρόνο Ρώσους μεγιστάνες, διάσημους ποδοσφαιριστές και αστέρες του Χόλιγουντ. 
Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Μεσσηνίας, επέλεξε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, για να βάλει πλώρη στο όραμα του και ύστερα από κάποια χρόνια μετέτρεψε τα σκόρπια αγροτεμάχια σε ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, που έστρεψε τα βλέμματα ντόπιων και ξένων τουριστών στην Πελοπόννησο. Έπειτα από εικοσιπέντε χρόνια κατάφερε να αναδείξει τη γενέτειρά του σε έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς της Μεσογείου δημιουργώντας στη Μεσσηνία, σε μία έκταση δέκα χιλιάδων στρεμμάτων, το "Costa Navarino", ένα θέρετρο στο οποίο αναφέρονται όλα τα διεθνή μέσα.
Σήμερα το "Costa Navarino"απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους από τη γύρω περιοχή αλλά και απ' όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια στη γύρω περιοχή έχουν ανοίξει δεκάδες επιχειρήσεις με τοπικά προϊόντα τα οποία προμηθεύονται οι τουρίστες και διαφημίζουν κατά αυτό τον τρόπο τη χώρα μας στο εξωτερικό, ενώ αυξήθηκαν και οι εξαγωγές των μεσσηνιακών προϊόντων.
costa navarino6Μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος,  εκπληκτική ιδιωτική αμμώδης παραλία, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, 2 γήπεδα γκολφ, spa, γυμναστήρια, πολυτελής σουίτες και δωμάτια, εστιατόρια που σερβίρουν διεθνή, σύγχρονη και παραδοσιακή κουζίνα. Αυτά τα ολίγα προσφέρει η 5άστερη ξενοδοχειακή πολιτεία, που καλύπτει όλα τα γούστα και στην οποία μπορεί να βρει κανείς τα πάντα όλο το εικοσιτετράωρο.
Μέσα στο Costa Navarino, λειτουργούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων η πιο πολυτελής "The Romanos, a Luxury Collection Resort" και η πιο οικογενειακή "The Westin Resort, Costa Navarino".
Το  "The Romanos, a Luxury Collection Resort"  διαθέτει 321 δωμάτια με θέα στην ιδιωτική παραλία The Dunes Beach, μήκους πάνω από ένα χιλιόμετρο,  κήπους με δέντρα και φυτά που φύονται στην περιοχή και κάποια από αυτά διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες.
Οι Master Infinity Villas βρίσκονται ακριβώς πάνω στη μαγευτική παραλία του resort και διαθέτουν ξεχωριστή βεράντα και ιδιωτική πισίνα 48μ2. Για όσους επιθυμούν απόλυτη ιδιωτικότητα κατά την παραμονή τους εκεί οι Ambassador Villas βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από την παραλία The Dunes Beach, έχουν συνολικό εμβαδόν 192 μ2, και διαθέτουν τη δική τους ιδιωτική πισίνα.
Η Royal Villa Koroni  βρίσκεται στην άκρη του The Dunes Beach και προσφέρει πλήρη απομόνωση, για όσους θέλουν να περάσουν λίγες μέρες απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας. Η πολυτελής κατοικία των τριών υπνοδωματίων διαθέτει και αυτή ιδιωτική πισίνα 72m2 και θέα στη θάλασσα.
Οι επιλογές για φαγητό στο The Romanos Resort είναι πολυάριθμες. Ξεκινήστε τη μέρα με ένα χυμό από φρεσκοστιμμένα Μεσσηνιακά πορτοκάλια και άλλα τοπικά προϊόντα που απλώνονται σε αφθονία στον μπουφέ του εστιατορίου Pero.
royal villa coroniΓια το γεύμα οι επιλογές είναι πολλές. Για τους κρεατοφάγους το Flame είναι το εστιατόριο τους. Ειδικεύεται στα ξεχωριστά πιάτα με μπριζόλες, μαγειρεμένα από ντόπιο κρέας, στα κλασσικά και signature αλλαντικά και κρέατα τα οποία σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες συνοδευμένα από φρεσκότατα υλικά από τοπικούς παραγωγούς.
Εδώ είμαστε, θέα στη θάλασσα, παγωμένη μπύρα και μια ποικιλία φρέσκων ψαριών που μπορείς να τα απολαύσεις στο μπαρ ή να ζητήσεις να σου φέρουν την παραγγελία στην ξαπλώστρα σου. Όλα αυτά στο εστιατόριο Barbouni που βρίσκεται πάνω στην ιδιωτική παραλία του resort. Το εστιατόριο The Diner μοιάζει να βγήκε από αμερικάνικη ταινία της δεκαετίας του '6ο.  Εκεί θα βρεις λαχταριστά μπέργκερ και παχύρρευστα milkshakes που μπορείς να απολαύσεις ακούγοντας ροκ εν ρολ μουσική ή παρακολουθώντας μια ταινία στην οθόνη του κινηματογράφου. Στο Romanos Pool Bar μπορείτε γευτείτε cocktails και ελαφριά παραδοσιακά σνακς, κολυμπώντας κάτω από τον ζεστό μεσσηνιακό ήλιο.
Λίγο πριν από το δείπνο απολαύστε ένα κοκτέιλ στο Anax lounge βλέποντας τον ήλιο να βυθίζεται στα πρασινογάλαζα νερά του Ιονίου.
Για τη συνέχεια στο εστιατόριο Eleon θα βρείτε ολόφρεσκα ψάρια από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής, δροσερές σαλάτες απο λαχανικά εποχής, τοπικής παραγωγής. Για όσους έχουν επιθυμήσει την κουζίνα της μαμάς το μενού του εστιατορίου Taverna, είναι εμπνευσμένο από σπιτικές παραδοσιακές συνταγές με φρέσκες πρώτες ύλες από τη μεσσηνιακή γη. Πίτσα και ταινία. Το εστιατόριο Da Luigi σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μια παραδοσιακή ιταλική πίτσα και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, παρακολουθώντας μια ταινία στο θερινό σινεμά της Agoras. Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας το Inbi προσφέρει όλες τις σπεσιαλιτέ ενός ποιοτικού εστιατορίου sushi μέσα σε μια κομψή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ζήστε χίλιες και μια νύχτες στο Nargile δοκιμάζοντας λιβανέζικη κουζίνα και καπνίζοντας αυθεντικό ναργιλέ σε ένα σαγηνευτικό ανατολίτικο περιβάλλον.
Ώρα για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Στο Anazoe Spa, ένα χώρο συνολικής έκτασης 4.οοο τ.μ., οι πλέον εξελιγµένες μέθοδοι αισθητικής, συνδυάζονται αρµονικά με θεραπείες από την Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιώντας συστατικά της μεσσηνιακής φύσης, καθώς και αρωματικά βότανα και ιάµατα που συλλέγονται προσεκτικά.
Δεν υπάρχει πιο ειδυλλιακό τοπίο για να παίξει κανείς γκολφ, αν και τίθεται θέμα συγκέντρωσης, αφού και τα δύο γήπεδα έχουν θέα στη θάλασσα. Το  The Dunes Course και The Bay Course έχουν καθιερωθεί ως ο πολυτελής προορισμός για τους λάτρεις τους γκολφ με τα γήπεδα να εκτείνονται σε ένα παραθαλάσσιο τοπίο ανάμεσα σε ελαιώνες ενώ λειτουργεί και ακαδημία γκολφ με επαγγελματίες εκπαιδευτές. Για εκείνους που αναζητούν περισσότερες περιπέτειες τα προγράμματα Navarino Outdoors και Navarino Sea αποτελούν τέλεια επιλογή για διαδρομές με ποδήλατο, πεζοπορία, nordik walking και θαλάσσια αθλήματα ενώ στη Navarino Racguet Academy μπορείτε να εξασκηθείτε επιλέγοντας ένα από τα 9 παρεχόμενα αθλήματα ρακέτας.
 Το "The Westin Resort"  είναι πιο οικογενειακό και περισσότερο νεανικό από το διπλανό. Τα 445 δωμάτια και σουίτες είναι εμπνευσμένα από τα παλιά Μεσσηνιακά αρχοντικά και τα περισσότερα δωμάτια προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Το  The Westin Resort  είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογενειακές αποδράσεις, καθώς προσφέρει μία πληθώρα από δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να απασχολούνται, το Cocoon, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 3 ετών, και το SandCastle  για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.
Οι ισόγειες κατοικίες, "The Westin Resort", οι " Premium Infinity Rooms" και οι "Junior Infinity Suites", διαθέτουν δική τους πισίνα και οι περισσότερες διαθέτουν θέα στη θάλασσα. Αυτή η ξενοδοχειακή μονάδα έχει την "Agora"  που περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, ανοιχτό θερινό σινεμά καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες για παιδιά. Επίσης διαθέτει aqua park κι ένα από τα καλύτερα clubs στην Ευρώπη.
H Royal Villa Methoni είναι μια πολυτελής οικία τριών υπνοδωματίων που προσφέρει απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και απόλυτη ιδιωτικότητα. Η βίλα είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη, με μεγάλα παράθυρα και βεράντες, ώστε η θέα στο εκπληκτικό τοπίο να είναι απρόσκοπτη. Η ιδιωτική πισίνα μοιάζει να είναι συνέχεια του πελάγους.
before-midnight-1Στο "The Westin Resort", έμεινε και ο Ίθαν Χοκ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Before Midnight" που έγιναν στη γειτονική Καρδαμύλη. Μάλιστα το δωμάτιο του χρησιμοποιήθηκε για κάποιες σκηνές της ταινίας. Όσοι σινεφίλ θέλετε να ξαπλώσετε στα ίδια μαξιλάρια με τον ηθοποιό ζητήστε να σας πουν σε πoιο δωμάτιο έμεινε.
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς την εμπειρία του να ζήσει κάποιος έστω και λίγες μέρες στη Μεσσηνία και ειδικά το Costa Navarino. Η φυσική ομορφιά του μεσσηνιακού τοπίου σε συνδυασμό με τις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας/πολιτείας του Costa Navarino έκαναν γνωστή τη Μεσσηνία σε όλο τον κόσμο. 
Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από τις εντυπώσεις των χιλιάδων τουριστών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο και ανυπομονούν μέχρι την επόμενη φορά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου