11.5.15

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Τριτοκοσμικές εικόνες πίσω από τα έργα Βιτρίνας του Νίκα


Τριτοκοσμικές εικόνες συνθέτουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο σιδηροδρόμων 

Εικόνες που θυμίζουν τριτοκοσμικές πόλεις κρύβονται πίσω από τα έργα βιτρίνας του δημάρχου Παν.Νίκα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας .
Ενδεικτικά αναφέρουμε τον χώρο της  τεχνιτής λίμνης  με το συντριβάνι όπου καθημερινά μικρά παιδιά πλατσουρίζουν στα νερά του τα οποία θυμίζουν …εκβολές αποχέτευσης .
Οι όχθες της είναι γεμάτες από σκουπίδια με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, μέχρι και ξύλινες ζαρντινιέρες -που άγνωστο πώς- μετακινήθηκαν από τα σημεία που ήταν τοποθετημένες και βρέθηκαν να ρημάζουν στα νερά της λίμνης.
Το νερό  πρασίνισε, υπάρχει έντονη δυσοσμία, ενώ η συγκέντρωση εντόμων στα λιμνάζοντα νερά εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Εξίσου αποκρουστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η δεύτερη λίμνη, που έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.
Στην επιφάνεια επιπλέουν σκουπίδια, τα οποία κανείς δεν μπήκε στον κόπο να περισυλλέξει πολλά χρόνια τώρα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση του τοπίου.
Ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών και των συνοδών τους ελλοχεύει σε κάθε  τους βήμα περιμετρικά του χώρου
Η μετατροπή του πάρκου από πνεύμονα πρασίνου και  αναψυχής  σε… επικίνδυνη ζώνη είναι πλέον ορατή στους επισκέπτες

Όποιος  πάρει την απόφαση να περάσει μία βόλτα από εκεί, σίγουρα θα απογοητευθεί από το μέγεθος της εγκατάλειψης
Η αγωνία για το μέλλον του πάρκου είναι έκδηλη, αφού το ρεπορτάζ του «newsmessinia » κατέγραψε εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανέναν.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως  η δημοτική αρχή θα ενδιαφερθεί πραγματικά για την τύχη του Πάρκου Σιδηροδρόμων  και θα δρομολογήσει τις ενέργειες που χρειάζονται για την αποκατάσταση του πάρκου.

Β.Μ 

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου