16.7.15

ΠΑΜΕ ...ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ! ΦΠΑ:Δείτε ποια προϊόντα θα πληρώνουμε ακριβότερα (ΛΙΣΤΑ)

Στο τρέξιμο οι επιχειρηματίες για να προλάβουν να αλλάξουν τις τιμές 

 Τα ψέματα τελειώνουν...  
Από την Δευτέρα θα ισχύει το νέο καθεστώς του  ΦΠΑ και έτσι οι Έλληνες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις νέες τιμές  προϊόντων και υπηρεσιών και θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς του ΦΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η εφαρμογή των νέων διατάξεων να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 20/7/2015», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Από την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι νέοι συντελεστές που θα τεθούν την Δευτέρα σε εφαρμογή, διαμορφώνονται ως εξής:
 
ΦΠΑ 23% στον οποίο θα υπάγονται η εστίαση - catering και τα περισσότερα τρόφιμα, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.
 
- ΦΠΑ 13% για ξενοδοχεία (το μέτρο θα εφαρμοσθεί από τον Οκτώβριο του 2015), ενέργεια, ύδρευση και ορισμένα τρόφιμα.
 
- ΦΠΑ 6% για φάρμακα, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου.
 
-Νησιά Αιγαίου: Καταργούνται σταδιακά οι ισχύοντες σήμερα για τα νησιά μειωμένοι (κατά 30%) συντελεστές ΦΠΑ. Ειδικότερα, καταργούνται από 1.10.2015 στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.
 
-Με ΦΠΑ 23% και όχι... 13%, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε την Τρίτη, στη Βουλή, θα φορολογηθούν: πουλερικά, γαλοπούλες, κουνέλια, βότανα, ζάχαρη, ξίδια, εντομοκτόνα για αγροτική χρήση...προφυλακτικά, καυσόξυλα, σερβιέτες και αυτοκίνητα που προορίζονται για τη μεταφορά 10 ή περισσότερων προσώπων.
 
Μετά την παραπάνω ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εστιατόρια, ταχυφαγεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και εκατοντάδες άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων οφείλουν μέσα στα επόμενα... τρία 24ωρα να αναπροσαρμόσουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενσωματώνοντας σε αυτά το νέο αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε την πρώτη εγκύκλιο για την κοινοποίηση των διατάξεων με τις πρώτες οδηγίες. Στο κείμενο της εγκυκλίου, αναφέρεται ότι «μέχρι την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των νέων συντελεστών Φ.Π.Α. στο υποσύστημα διαχείρισης δασμολογίου (TARIC), κατά τον τελωνισμό εμπορευμάτων για τα οποία έχει επέλθει μεταβολή του συντελεστή ΦΠΑ, θα προβαίνετε σε εκ νέου υπολογισμό του ΦΠΑ. Όπου, η ανωτέρω διαδικασία δεν έχει λάβει χώρα ή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τελωνισμοί από 16.07.2015 θα διενεργείται συμπληρωματική χρέωση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου