17.7.15

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΒΙΛΟΥ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο, οι ουρές του λαού  στα ΑΤΜ, και η χώρα ΣΥΡΙΖΑ στο χείλος του γκρεμού, επισκίασαν σε χρόνο… ρεκόρ όλο τον θόρυβο που είχε  δημιουργηθεί λίγο καιρό από τον κίνδυνο ποδοσφαιρικού  graxit.

Και μη τρελαθούμε ,ούτε να έχουμε την ίδια απαίτηση να θορυβηθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός από το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού grexit ,σε ίδιο βαθμό από τον κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε να απομονωθεί και να καταστραφεί τελείως η χώρα(Περισσότερο από ότι είναι).

Πήγα προχθές στη κλήρωση του πρωταθλήματος της «Σούπερ-λιγκ» που έγινε στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών με απόντες επί της ουσίας τους συνεταίρους που αποτελούν αυτό το πρωτάθλημα .Απόντες στην πλειοψηφία τους οι παράγοντες, τα αφεντικά ,και η αθλητική ηγεσία του τόπου.

Ίσως και να ήταν η ποιο υποβαθμισμένη εκδήλωση στα χρόνια που θυμάμαι από την εποχή της ΕΠΑΕ. Ούτε πέντε μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα του παρελθόντος που θα αντιπροσώπευαν τις ομάδες, ως «κράχτες» απέναντι ακόμη και στην τηλεοπτική «φτώχεια» που έβγαλε ως εικόνα γενικά η εκδήλωση. Και ευλόγως αναρωτήθηκα, ακούγοντας τις εκκλήσεις τόσο του προέδρου της λίγκας Μποροβίλου που εναπόθετε τις ελπίδες του σε αναστάσιμα κεράκια ,είτε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γκιρτζίκη που έλεγε τα δικά του, παραβλέποντας τεχνηέντως και για αυτονόητους λόγους τα αρνητικά. Αυτά όμως δικαιολογούν τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον γραμματέα του Τζούλιο Συνοδινό, που υποθέτω να επικαλέστηκαν τις πολιτικές εξελίξεις και τα μπερδέματα στις συνιστώσες, για  να δικαιολογήσουν την απουσία τους. Πάντως ο …Κόντες στην ολονυχτία της βουλής ήταν πίσω από τον Τσίπρα σε όλες τις
 Η μήπως ήταν συνειδητή επιλογή η απουσία, χωρίς καμιά δικαιολογία ,ως ένδειξη διαμαρτυρίας, η γύρισμα στη πλάτη, και ευθεία αμφισβήτηση και στην διοίκηση της λίγκας και της ομοσπονδίας; Και αν αυτό που γράφω ως υποθέσεις είναι οι πραγματικές αιτίες που έλαμψε δια της απουσίας της η αθλητική ηγεσία κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση και ενισχύει κατά πολύ τον συλλογισμό μου για το ένα και μόνο ερώτημα που θα θέσω.
Μετά τα όποια μπάνια του λαού και όσοι μπορέσουν να τα κάνουν, τι μπάλα θα δούμε, μέσα και έξω από τα γήπεδα; Τι πέτυχαν και κυρίως τι άλλαξαν όλες αυτές οι ακατάσχετες μεγαλοστομίες του κ. Κοντονή;Είτε περί καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είτε περί γενικότερων και γενικών αλλαγών που θα επέφερε όπως έλεγε και ξανάλεγε λες και είναι ο …Χάρρυ Πότερ.
Γιατί και μεταγραφικά σε μια χρεωκοπημένη στην ουσία χώρα ,αναλογικά ήταν τα πράγματα. Άρα θα έχουμε μια σχεδόν από τα ίδια τα περσινά άντε σε κάποιες περιπτώσεις με ένα κλίκ ανοδικής τάσης. Για τα αγωνιστικά λέμε.
Όσο για τα εκτός; Θα δούμε ποιος θα εκτεθεί πρώτος. Ο υφυπουργός Κοντονής που είχε δεσμευτεί δημοσίως και με στόμφο ότι θα δούμε ένα άλλο πρωτάθλημα ,η οι παράγοντες που εξ αρχής θα διασταυρώσουν όχι μόνο τα ξίφη τους αλλά ότι διαθέτουν ως εργαλεία.
Πάντως όχι μόνο διαισθητικά ,ούτε μόνο από την πολύχρονη πείρα μου ως εκτίμηση θα ισχυριστώ ότι διατηρώ από τώρα πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για τα όσα θα μας επιφυλάξει το νέο πρωτάθλημα .Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ,με την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό ,αλλά και την νοοτροπία της επικυριαρχίας και του προσωπικού συμφέροντος να είναι σημαία σε ανάλογο χρώμα ,θα σας επισημάνω ότι μέσα στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου, για κάποιους θα πέσουν οι μάσκες, για κάποιους άλλους θα έρθουν στον αφρό οι σκοπιμότητες και για κάποιους άλλους θα αποδειχτεί για μια ακόμη φορά ότι σε αυτή την χώρα τα πρόσωπα αλλάζουν οι νοοτροπίες ποτέ.
Μακάρι να διαψευστώ…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου