17.7.15

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών, για υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης 33χρονης, μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών κλήσεων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 33χρονης ότι άγνωστα άτομα τη δυσφημούσαν συστηματικά από τον Ιανουάριο, μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια και την εκβίαζαν να τους καταβάλει 90.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν να κάνουν τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
Επίσης, της τηλεφωνούσαν καθημερινά προκειμένου να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει τα χρήματα.
Η υπόθεση τέθηκε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα από την οποία προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων, που προέβαιναν στις επίμαχες αναρτήσεις αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις στην περιοχή των Αθηνών και της Τρίπολης.
Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα και Τρίπολη, παρουσία δικαστικών λειτουργών, από τις οποίες εξακριβώθηκε η συμμετοχή των τριών γυναικών.
Στις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου