10.10.15

Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα


Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη σημείωθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
"Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Μια συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης είχε προγραμματιστεί αργότερα σήμερα στο μέρος όπου σημειώθηκε η διπλή έκρηξη, έπειτα από κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς καθώς και του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στη χώρα, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
"Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω", είπε ο 52χρονος Αχμετ Ονεν που έφευγε από το σημείο αυτό μαζί με τη σύζυγό του.
Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην ΑγκυραΗ διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους.
Τρομικρατική ενέργεια λέει η αστυνομία
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ήταν "τρομοκρατική επίθεση" και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.
«Ανατολή»: Επιθέσεις αυτοκτονίας
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων προς το παρόν είναι συγκεχυμένες. Γίνεται λόγος για είκοσι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου