10.10.15

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Σε αναβρασμό οι αγρότες, την Κυριακή οι αποφάσεις


Σε αναβρασμό οι αγρότες, την Κυριακή οι αποφάσεις

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές για τη φορολογία των αγροτών.
Οι Κρητικοί αναδεικνύονται πρωτοπόροι στις κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δίκτυο της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ), με αιχμή του δόρατος τη δυναμική ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα στη Θεσσαλία. Επί ποδός για δυναμικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη, βρίσκονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου και αποφάσισε να γίνουν επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στη συνέχεια να συζητήσουν για κινητοποιήσεις με συντονισμένες ενέργειες με αγροτικές οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου θα κριθεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, έπειτα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Παράλληλα το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ομόφωνα αποφάσισε σε πρώτη φάση περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, ενώ και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας προγραμματίζει σύσκεψη των κτηνοτροφικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου