8.10.15

Τρίπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών - Επτά συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση χασίς και κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στην Τρίπολη, τέσσερις Αλβανοί, 26, 27, 27, 31 ετών, καθώς και τρεις Έλληνες 22, 22 και 49 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ο ένας 27χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Επί της ουσίας, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έκανε η ασφάλεια Τρίπολης και μετά από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν οι αστυνομικοί στην διάθεσή τους, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και προμήθεια χασίς και κοκαΐνης, τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς 38,5 γραμμαρίων, τρία τσιγαριλίκια κάνναβης, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δύο ζυγαριές ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.510 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών καθώς κι ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Όπως προέκυψε, η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών, που είχε διακινήσει η εγκληματική ομάδα, στην Αρκαδία ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 33χρονου Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για την συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στη εισαγωγή κοκαΐνης και κάνναβης στην Ελλάδα από την Αλβανία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Τρίπολης. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Τρίπολης, που ερευνά τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου