8.10.15

ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ! ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ !!

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο αλλά και στις Κυκλάδες και τις Σποράδες. 
Σε περιοχές του βόρειου Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα και ακραία και πιθανότατα θα συνοδεύονται από χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους, ανεμοστρόβιλους ή υδροστρόβιλους στα πελάγη, αλλά και καταστροφές ή και πλημμύρες.

Ωστόσο, τα χειρότερα θα έρθουν την Κυριακή και κυρίως από τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με σφοδρές καταιγίδες, ακόμα και ανεμοστρόβιλους και ανέμους που θα αγγίζουν και τα 10-11 μποφόρ !!

 Ισχυρή κακοκαιρία θα σημειωθεί μέσα στην Κυριακή, σε όλο το Ιόνιο και ιδιαίτερα στο βορειότερα του τμήματα, στην δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλίας, στην δυτική αλλά και κεντρική Μακεδονία, ενώ μετά το μεσημέρι ακραία θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και το βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο.

Προσοχή στο βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο. 
Ο κίνδυνος υδροστρόβιλων και ανεμοστρόβιλων είναι τεράστιος !! Καταιγίδες θα σημειωθούν ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, ενώ βροχές θα πέσουν με μικρότερη ένταση και στην πόλη της Αθήνας. 
Παρακάτω διακρίνεται σε φωτογραφίες χαρτών που θα χτυπήσει η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου