23.10.15

Aυξάνει η στρατιωτική θητεία – Στο χακί και… γυναίκες

Αγωνία έχουν προκαλέσει στους «πιτσιρικάδες» οι σκέψεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) για αύξηση της στρατιωτικής θητείας!
Πολλοί νέοι ηλικίας 18 έως 25 ετών είναι έτοιμοι να διακόψουν τις αναβολές από τις σπουδές τους για να καταταγούν όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται στο στρατό με σκοπό να γλυτώσουν την αύξηση της θητείας και να υπηρετήσουν παραπάνω.
Βέβαια όπως υποστήριξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον καθώς ο στρατός είναι αδύνατων να τους δεχθεί λόγω των μεγάλων δυσκολιών που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυσκολίες στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεοσυλλέκτους.
Ο αρχηγός ΓΕΣ επέμεινε ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκινήσει η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε πως «ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών» στις Ε.Δ. και είπε ότι κάποια πρώτα βήματα, όπως σύμπτυξη στρατιωτικών μονάδων, θα γίνουν έως το επόμενο καλοκαίρι.
Στο ίδιο πλαίσιο, παρατήρησε ο αντιστράτηγος Τελλίδης υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών γενικών επιτελείων για μικρή αύξηση της θητείας.
Επιπλέον, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι στο υπουργείο Αμύνης γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, περιορίστηκε να πει ότι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να καλύψουν κάποιες θέσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου