18.6.15

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ :'' Εκτός Ευρώπης Ολυμπιακός, Ατρόμητος κι Αστέρας'' ;

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ !

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιστοσελίδας από το εξωτερικό, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων που έχουν δικαστικές περιπέτειες! 

Επιτροπή τήρησης δεοντολογίας και πειθαρχικών κανονισμών της UEFA, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πετάξει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων τις ελληνικές ομάδες που εμπλέκονται σε ποινικές έρευνες για χειραγωγημένους αγώνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «insideworldfootball»! Το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρει πως το… θέμα ξεκινάει από τον Αστέρα Τρίπολης και τα «θέματα» που έχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος, αλλά και ο εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Μπάκος, από την υπόθεση των «στημένων» του 2011!

Όπως αναφέρει το θέμα του «Insideworldfootball», υπάρχουν αρκετά πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν την UEFA να αναθέσει σε ειδικό επιθεωρητή τη διερεύνηση του θέματος!
Ο Μιγκέλ Λιέταρντ Φερνάντεζ ήταν αυτός που ανέλαβε την υπόθεση και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανακάλυψε πως ο Αστέρας αρνήθηκε να αποκαλύψει τη συμμετοχή παραγόντων του σε σκάνδαλα στημένων αγώνων, παρότι η UEFA το ζήτησε επίσημα και πήρε θετική απάντηση αρχικά από την ΕΠΟ.

Στην UEFA προβληματίστηκαν ωστόσο από το γεγονός ότι εν λόγω επιθεωρητής βασίστηκε σε στοιχεία που πήρε από την ΕΠΟ, στελέχη της οποίας έχουν ήδη περάσει από το γραφείο του ανακριτή διαφθοράς και για την υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, ο ίδιος στο παρελθόν – παρότι τώρα φαίνεται ενάντια στην ΕΠΟ – είχε υπερασπιστεί την ομοσπονδία σε διαμάχη που είχε με τον ΠΑΟΚ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Ο Μιγκέλ Λιέταρντ Φερνάντεζ από την πλευρά του, συνέστησε στην UEFA να περιμένει για περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία από τα ποινικά δικαστήρια, με τον Αστέρα να είναι στο επίκεντρο. «Η σημερινή διαδικασία αναστέλλεται εν αναμονή παραλαβής συμπληρωματικών πληροφοριών από τον σύλλογο σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται από την ελληνική δικαιοσύνη», ήταν η θέση της UEFA αναφορικά με το αν είναι πιθανό να πετάξει εκτός Europa League τους Αρκάδες.

Όπως, όμως, αναφέρει το δημοσίευμα του «Insideworldfootball», αν αυτό συμβεί τότε θα επέλθει ντόμινο εξελίξεων καθώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες και παράγοντές τους που εμπλέκονται στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως ο Ολυμπιακός ή ο Ατρόμητος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το «Insideworldfootball», η τελική έκθεση του Φερνάντεζ υποβλήθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας της UEFA και στα πειθαρχικά της όργανα, στις 11 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της επιτροπής Τόμας Παρτλ φέρεται να μίλησε στον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων της UEFA, Πέδρο Τομάς, για το ζήτημα και ακόμα δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση.

«Θα πρέπει να εξεταστεί από τα πειθαρχικά όργανα της UEFA και θα υπάρξει επίσημη θέση όταν θα υπάρχει απόφαση για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν θα κοινοποιήσουμε τα ονόματα των ομάδων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή», είπε στην ιστοσελίδα «Insideworldfootball» αξιωματούχος της UEFA.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η UEFA μπορεί να τιμωρήσει ομάδες με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, πριν ακόμα υπάρξουν ποινικές ευθύνες στη χώρα τους. «Η UEFA μπορεί να δεχθεί πως υπάρχει εμπλοκή σε πιθανόν χειραγωγημένους αγώνες, βάσει των πρόσφατων πρακτικών της σε παρόμοιες περιπτώσεις». Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι τουρκικές ομάδες που είχαν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν από μια διετία.

thessports.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου