20.6.15

Νέο "φέσι" 1 δισ. ευρώ στην εφορία το Μάιο

Νέο "φέσι" 1 δισ. ευρώ στην εφορία το ΜάιοΝέο φέσι στην εφορία ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έβαλαν οι φορολογούμενοι το Μάιο.

Μάλιστα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισχύ η ρύθμιση των 100 δόσεων που σημαίνει ότι ενώ οι φορολογούμενοι πλήρωναν παλαιότερες οφειλές, άφηναν απλήρωτες καινούριες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους έφτασε τα 5,2 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Μάλιστα αν στο ποσό αυτό το ποσό συνυπολογιστεί και το χρέος των προηγουμένων ετών συνολικού ύψους 72,6 δισ. ευρώ, τα συνολικά χρέη προς την εφορία φτάνουν τα 77,8 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο πεντάμηνο του έτους μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων εισπράχθηκαν 571 εκατ. ευρώ από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος και 870 εκατ. ευρώ από το παλιό. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 26 Ιουνίου και δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών για χορήγηση νέας παράτασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου