5.1.16

Τώρα στα γεραματα μάθε γιαγιά ...τεχνολογία !

 Αδυνατούν να προσαρμοστούν στο να μην κυκλοφορούν με …χαρτονομίσματα οι ηλικιωμένοι !

Νέα δεδομένα φέρνει το 2016 όσον αφορά τους φορολογούμενους που αν θέλουν να μην βρεθούν προ δυσάρεστης έκπληξης, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το …πλαστικό χρήμα.

Οι Λογιστές της Μεσσηνίας, έχουν ξεκινήσει τον δύσκολο αγώνα να εξηγήσουν και κυρίως να πείσουν τους ηλικιωμένους πελάτες τους να συνδιαλέγονται με …πλαστικό χρήμα, ώστε να μπορέσουν στο τέλος της χρονιάς να «χτίσουν» το αφορολόγητο όριο.

Προσπάθεια δύσκολη, καθώς πέρα του γεγονότος ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν μπορούν …συναισθηματικά να μην έχουν …χαρτονομίσματα στην τσέπη τους, δεν τα πηγαίνουν καλά με την …τεχνολογία, αλλά είναι και …καχύποπτοι πως ο τρόπος αυτός δεν είναι ασφαλής για τις τραπεζικές τους οικονομίες.

Πάντως το Υπουργείο Οικονομικών, σε κάθε τόνο ξεκαθαρίζει πως το αφορολόγητο όριο θα «χτίζεται» μόνο μέσω τράπεζας ή κάρτας και μόνο αυτά τα ποσά θα αναγνωρίζονται πλέον για το αφορολόγητο.

Ότι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση εισοδημάτων του 2016 ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Αυτό αφορά επίσης ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας, ενώ το «χτίσιμο» του αφορολογήτου θα έχει σχέση με το εισόδημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου