26.1.16

Ο ΙΒΑΝ Ο ΑΡΝΕΣΕΝ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΝΤΟΡ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΤΟΦ.

Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

-Πέρυσι «πανηγύριζε» από τα …Χριστούγεννα ότι πήρε το πρωτάθλημα ,για να απομυθοποιηθεί πλήρως στο δεύτερο γύρο. Το καλοκαίρι πήρε για τεχνικό διευθυντή τον Αρνεσεν και για προπονητή τον Ιγκόρ Τούντορ μεγάλο ποδοσφαιρικό ,όχι όμως και προπονητικό όνομα. Έκαναν ένα σωρό μεταγραφές αλλά δεν πήραν παίκτες εκεί που πόναγε η ομάδα ,στην άμυνα και στα χαφ. Υπερτιμημένες επιλογές μέσα από ένα λάθος σχεδιασμό όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος .Έξι μήνες μετά αναπάντητα παραμένουν τα αυτονόητα ερωτήματα για την ομάδα του ΠΑΟΚ ,που με το καλημέρα βγήκε εκτός τροχιάς πρωταθλητισμού και κινδυνεύει άμεσα να χάσει και την δεύτερη προνομιούχο θέση του «Τσάμπιονς λινγκ».
Δεν οφείλει το βαρύγδουπο όνομα ,ο Δανός τεχνικός διευθυντής να απαντήσει στο κόσμο του ΠΑΟΚ γιατί δεν πήρε ικανούς παίκτες στο κέντρο της άμυνας και στην μεσαία γραμμή ικανούς για να κάνουν την διαφορά;
Δεν οφείλει ο προπονητής Ιγκόρ Τούντορ να απαντήσει στο κόσμο του ΠΑΟΚ γιατί από την αρχή του πρωταθλήματος χρησιμοποιεί για λίγα λεπτά η και καθόλου τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ;
Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως Αρνεσεν και Τούντορ έκαναν δουλειά στο πόδι. Δουλειά που χρεώθηκε πολλά λεφτά στο Σαββίδη αλλά δεν ανταποκρίνονται οι επιλογές στα όσα πλήρωσε. Και αν ο Τούντορ απέτυχε παταγωδώς και σε κάποιες επιλογές και κατά κράτος κυρίως  στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Ο πολύς κ. Αρνεσεν στα μάτια μας είναι μέχρι και ύποπτος για κάποιες  επιλογές τύπου Ολσεν. Ακόμη και αρχάριος προπονητικά Τούντορ δεν είδε τον περσινό ΠΑΟΚ; Δεν διέκρινε ότι έχει θέμα στην άμυνα του; Δεν είδε ότι έχει θέμα στη μεσαία γραμμή και χρειάζεται έναν έτοιμο και έμπειρο παίκτη δίπλα από τον Πέλκα για να βγάζει μπάλες στον Μπερμπάτοφ που μέσα στην περιοχή θα ήταν κίνδυνος –Θάνατος αν τον έβαζε δίδυμο με τον Αθανασιάδη σε ένα 4-4-2;
Και πήρε κάποιες αγωνιστικές με σερί απώλειας βαθμών στον Ιγκόρ Τούντορ ,να καταλάβει την ξεροκεφαλιά του και την επίμονη του ότι δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες για να παίξει το 3-5-2.Κερασάκι σε όλα αυτά τα εξόφθαλμα είναι δυο σημαντικοί παράμετροι.
1)Η δαιδαλώδης διοικητική ιεραρχία που εκ των πραγμάτων καταλήγει στον συγκεντρωτισμό και την άποψη του Χρηματοδότη Ιβάν Σαββίδη.
2)Οι παρατεταμένη και επαναλαμβανόμενη αλαζονική συμπεριφορά του Τούντορ απέναντι στον  Μπερμπάτοφ.
Στο μεν πρώτο, κυριαρχεί ως φαίνεται στον ΠΑΟΚ αυτό που λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός ότι «Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει»
Και μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι ακόμη και άσχετος και αμπαλος εντελώς να είναι ο Ιβάν Σαββίδης ,δεν μπορεί να μην αναρωτήθηκε γιατί 5 μήνες τώρα παίζει για λίγα λεπτά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό όνομα που έφερε μεταγραφή στην Ιστορία του ΠΑΟΚ;
Θα ήταν άξιο λόγου ,τι έλεγε ο προπονητής και ο κ. Αρνεσεν στον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα.
Στο δε δεύτερο θέμα .Η στάση, αντιμετώπιση και διαχείριση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από τον Ιγκό Τούντορ ,αναδεικνύει περίτρανα ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ λειτούργει λανθασμένα και επικίνδυνα ακόμη και για τον εαυτό του με την νοοτροπία και τον εγωισμό της ποδοσφαιρικής βεντέτας που ήταν .Πιθανόν να μην μπορεί να δεχτεί μέσα του ότι οι ένθερμοι και εκδηλωτικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ θα χειροκροτούσαν περισσότερο τον Μπερμπάτοφ και θα φώναζαν το όνομα του παρά εκείνον!!!
Όπως και να έχει αγωνιστικά και έξω αγωνιστικά διαχειρίστηκαν τελείως λανθασμένα την ποδοσφαιρική προσωπικότητα που λέγεται Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.
Και αν ο Τούντορ βάζει τον εγωισμό του πάνω από το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Και αν ο Αρνεσεν σου λέει όσο κάτσουμε και ότι πάρουμε ,ο ΙΒαν Σαββίδης που πληρώνει θα πρέπει να μάθει από κάποιον που θα τολμήσει να του πει την αλήθεια, αν έχει τέτοιους δίπλα του ότι:
1)Δεν μπορεί να έχεις τον κράχτη σου  Μπερμπάτοφ να ζεσταίνει τον πάγκο από την στιγμή που είναι υγιής και βράζει στο …ζουμί του για να παίξει, όπως δήλωσε στην …συνέντευξη που έδωσε στον… εαυτό του.
2)Δεν μπορεί να στερείς από τον κόσμο σου, να δει αυτά που θέλει να δώσει μέσα στο γήπεδο ο Βούλγαρος σταρ, και για τα οποία τον χρυσοπληρώνεις.
3)Τον Μπερμπάτοφ θα τον χρειαστεί ο ΠΑΟΚ και μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Η επιλογή και μόνο του Βούλγαρου να γράψει το υστερόγραφο του στον ΠΑΟΚ για να είναι δίπλα στην πατρίδα του δείχνει ότι θα μπορεί να είναι ουσιαστικός συνεργάτης που θα ανοίγει πόρτες σε ομάδες και σε παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τις γνωριμίες και τον σεβασμό που έχει.
Ίσως όλα αυτά που προφανώς γνωρίζουν ότι είναι στις δυνατότητες του Μπερμπάτοφ δεν άρεσαν και δεν αρέσουν στον Τούντορ και τον Αρνεσεν. Για αυτό και ο Βούλγαρος άσσος υφίσταται αυτή την αρνητική αντιμετώπιση.
Πάντως μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά για τον ΠΑΟΚ αν φύγει ο Μπερμπάτοφ ,παρά ο Σαββίδης να αλλάξει έστω και το καλοκαίρι Τούντορ και Αρνεσεν μαζί.
Ως υστερόγραφο θα προσθέσω τούτο.
Ο πολύς κ. Αρνεσεν για αυτονόητους λόγους αγνόησε την λατινική ποδοσφαιρική αγορά.
Ο Νίκος Βεζυρτζής που είναι παλιά καραβάνα στο χώρο, ας πείσει τον Σαββίδη να ενεργοποιήσει παλιούς παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ με επιτυχία από την Λατινική Αμερική για να πάρει αυτό που χρειάζεται .
Επίσης ο Βεζυρτζής οφείλει να λέει στον Σαββίδη αυτά που δεν τολμούν να του πουν οι άλλοι. Και κυρίως να μη του λέει αυτά που του αρέσουν να ακούνε τα αυτιά του.
Το βέβαιο είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήδη πληρώνει για να μάθει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα συν και πλην του. Επίσης θέμα είναι αν τα μαθαίνει όπως είναι η του τα λένε όπως θα ήθελε να τα ακούει.
Ομάδα δεν φτιάχνεις ,ούτε με εγωισμούς  και εμμονές, ούτε με αποκλεισμούς, ούτε με εξόφθαλμες και καραμπινάτες υπερτιμήσεις παικτών και προπονητή. Ούτε μόνο με λεφτά και αυτοκρατορικές νοοτροπίες.
Γιατί έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο έναν δυνατό και ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ ,όπως αρμόζει στην Ιστορία και τον Κόσμο του. Και μπορεί να γίνει έτσι ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που εκ των αποτελεσμάτων φανεί ότι έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα σωστές επιλογές.
Χαίρετε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου