19.2.16

Οι χρυσαυγίτες, ο Καμμένος, οι «προδότες»…

Μήπως θυμάται ο κ. Καμμένος πόσες φορές έχει αποκαλέσει «προδότες» τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, όπως τον αποκαλεί τώρα η Χρυσή Αυγή; Πόσο ο ίδιος τάισε το τέρας της μισαλλοδοξίας, που σήμερα τον απειλεί; 

Ας τα θυμηθούμε.
 
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστησαν καλά το χτεσινό (Τετάρτη 17/2) σόου τους σε μια Επιτροπή της Βουλής, το οποίο φρόντισαν να καταγράψουν κιόλας και να το δώσουν στη συνέχεια στη δημοσιότητα (εδώ). 
 Φυσικά, για να έχει το σόου πέραση, έπρεπε να συνοδεύεται από τις συνήθεις ύβρεις, απειλές και καταγγελίες περί «προδοσίας» εναντίον του υπουργού Αμυνας, αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα περί «προδοσίας» έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα δούμε παρακάτω γιατί.
Σύσσωμοι  οι βουλευτές των άλλων κομμάτων αντέδρασαν και οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποβλήθηκαν από την αίθουσα. Αλλά ο στόχος τους είχε επιτευχθεί. Η προβολή δια των ύβρεων. Καμιά πρωτοτυπία και
καμιά «πρόκληση», όπως σχολίασαν άλλοι βουλευτές και έγραψαν τα δημοσιεύματα που κατέγραψαν το γεγονός. Τέτοια έχουν κάνει αυτοί οι τύποι άπειρες φορές, έχουν κάνει και χειρότερα, που δεν ήταν μόνο λεκτικοί τραμπουκισμοί.

Αυτό που αξίζει σήμερα να αναρωτηθούμε είναι μήπως υπάρχουν και κάποιοι – από τα σημερινά «θύματα» των Κασιδιάρηδων – που υιοθέτησαν στο παρελθόν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και φρασεολογία εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους. Μήπως υπάρχουν κόμματα και αρχηγοί, που ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν κατηγορούσαν αντιπάλους τους ως «προδότες»; Μήπως έκαναν δηλώσεις που προέτρεπαν φανατικούς να τους λιντσάρουν;
Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι:
1.Πόσες φορές ο σημερινός υπουργός Αμυνας έχει κατηγορήσει πολιτικούς αντιπάλους του για «προδοσία», επειδή δεν συμφωνούσε με πολιτικές τους επιλογές; Εκανε, δηλαδή, ακριβώς το ίδιο που έκαναν χτες οι χρυσαυγίτες γι’ αυτόν. 
Μήπως θυμάται ο Πάνος Καμμένος με πόση ευκολία έχει χαρακτηρίσει «προδότες» (για ψωμοτύρι είχε τη λέξη) τον Γιώργο Παπανδρέου και υπουργούς του (δείτε και ακούστε εδώ); 
 Μήπως ξέρει πόσες φορές δικά του στελέχη χαρακτήρισαν «προδότες» και «δοσίλογους» τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επειδή υπέγραψαν το Μνημόνιο (ακούστε εδώ);
2.Μήπως ξέχασε πως ο ίδιος παρότρυνε αφιονισμένους οπαδούς του να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Πάχτα (εδώ);
Προς τιμήν τους, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων υπερασπίστηκαν τον κ. Καμμένο απέναντι στις αθλιότητες των χρυσαυγιτών, χωρίς να  θυμηθούν τι έλεγε και έκανε ο νυν υπουργός λίγα χρόνια πριν. 
Ετσι έπρεπε να κάνουν. 
Ομως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε όλοι εκείνες τις αθλιότητες του κ. Καμμένου εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. 
Ο κ. Καμμένος είναι  – μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα – συνυπεύθυνος για το τέρας του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας, που σήμερα στρέφεται εναντίον τους. Το τάισαν, το μεγάλωσαν και σήμερα τους απειλεί.
Χτες για τον κ. Καμμένο ήταν «προδότες» ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Σήμερα είναι «προδότης» ο κ. Καμμένος για την Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι να χαίρεται και να χαιρεκακεί κανείς. Αλλά όσοι οδήγησαν τα πράγματα εδώ και έκαναν τους χρυσαυγίτες παράγοντες του δημόσιου βίου έχουν τεράστια ευθύνη. Τα δικά τους λόγια τους κυνηγάνε. 
Αποτελούν γι’ αυτούς ένα διαρκές όνειδος.

 
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου