" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

19.2.16

Kανένα έλεος. Ακόμα 10% εισφορά αλληλεγγύης

Ο Γιώργος Σταθάκης επιβεβαίωσε δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στο 10%. Αυτό ακολουθεί το σχέδιο για αύξηση του φόρου εισοδήματος ακόμη και στο 60%, το οποίο με τη σειρά του ακολουθεί το σχέδιο για 40% ασφαλιστικές εισφορές σε όλους.
Σχεδιάζουν μόνο οτιδήποτε μπορεί να φέρει έσοδα από επαγγελματίες ή πορτοφόλια που βρίσκονται στα όριά τους. Λες και αποφάσισαν ότι αυτή η κοινωνία έχει τρεις κατηγορίες ανθρώπων: τους «ιερούς» συνταξιούχους που τους έπεσε ο κλήρος να συντηρούν οικογένειες, τους δημοσίους υπαλλήλους που απολαμβάνουν την ασυλία της «θρησκευτικής ιδεολογίας» (του κρατισμού) και τέλος, τους χρήσιμους ηλίθιους που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν από το να πληρώνουν φόρους και ένσημα.
Μοιάζει κωμικό κάθε σχεδιασμός μιας διοίκησης να κινείται μεταξύ αδράνειας και αφαίμαξης των
φορολογούμενων, χωρίς ταυτόχρονα να εκπονείται, έστω μία βραχυπρόθεσμη μελέτη, για παραγωγή πλούτου. Ούτε δημόσιες επενδύσεις (από πού;), ούτε και ιδιωτικές (capital controls, όχι δάνεια). Ούτε κάποιο όραμα για δημιουργία θέσεων εργασίας ούτε και κλίμα εμπιστοσύνης για ενδιαφέρον ξένων επιχειρήσεων.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντέχουν να εργάζονται, με επενδεδυμένο κεφάλαιο, με εργαζόμενους και εκτιθέμενοι σε ρίσκα, αμφιβάλλω αν παραμείνουν για πολύ εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους.
Μπορεί όσοι διοικούν να είναι τόσο ανεύθυνοι; Nαι, γιατί είναι η μόνη τους επιλογή. Από τη μία, δεν σκοπεύουν να απαρνηθούν τον εαυτό τους κι από την άλλη αναμένουν το μεγάλο δώρο από τους δανειστές, σχετικά με την διαγραφή χρέους. Θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να συντηρούν τον παρασιτισμό και κάποια στιγμή, οι ξένοι θα απηυδήσουν και θα ενδώσουν στην εμμονική τους αναισθησία.
Εν τω μεταξύ, η υπερφορολόγηση θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, θα μεγαλώσει την ανασφάλεια και θα αυξήσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που μαστίζει την ελληνική οικονομία, από το ξέσπασμα της κρίσης.
Πολύ φοβάμαι όμως, πως ο εκβιασμός προς τα έξω, θα επιφέρει τις τραγικές του συνέπειες μόνο για τους μέσα. Γιατί πραγματικά, αν εφαρμοστούν όλοι οι δείκτες και τα ποσοστά των φορολογικών σχεδίων, ο μόνος αλληλέγγυος σε κάθε επαγγελματία, θα είναι το ταμείο ανεργίας και ο ΟΑΕΔ…
 
 
 Του Ανδρέα Ζαμπούκα-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου