19.2.16

O ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Για δεκαετίες ολόκληρες τα φώτα της δημοσιότητας δεν έφταναν ποτέ για να πέσουν πάνω τους και να προβάλλουν τις επιτυχίες τους. 

Αναφέρομαι σε δεκάδες ιστορικές ομάδες σε διάφορα σημεία της χώρας. Θυμάμαι για πολλά χρόνια ότι θα έπρεπε να ανέβει μια ομάδα στους ομίλους της Δ΄ Εθνικής για να ακουστεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα κάποιες φορές στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. 
Ένα από τα καλά του διαδικτύου στις ημέρες μας, είναι πλέον ότι μπορεί πέραν της άμεσης πληροφόρησης ,να προβληθεί η επιτυχία της κάθε ομάδας σε όλο τον κόσμο!!!
Ναι σε όλο τον κόσμο. Μπορεί ο άλλος να ζει στη Νέα Υόρκη και να δει το βίντεο ενός αγώνα η να διαβάσει και να ενημερωθεί για το τι έγινε στα πρωταθλήματα της περιοχής του. Είναι σημαντικό όσο και να θεωρείται πλέον αυτονόητο.

Έχω λοιπόν την ευκαιρία να γράψω για την ομάδα της οποίας φόρεσα έφηβος την φανέλα και που πλέον για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια πήρε τα παραδοσιακά σκήπτρα κυριαρχίας από τις ομάδες της Καλαμάτας.

Η ομάδα της Πύλου, «Κωστής Τσικλητήρας» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας κερδίζοντας στον τελικό τον Πανθουριακό με 1-0 και με γκολ στο 43΄του Γιώργου Γραμματικόπουλου. Πέρυσι τα παιδιά της Πύλου είχαν κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας το Κύπελλο κερδίζοντας στο τελικό τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 4-2 ,πραγματοποιώντας μάλιστα και εντυπωσιακή πορεία στο Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων ολόκληρης της Ελλάδας φτάνοντας στους «4» της διοργάνωσης. 

Ο Τσικλητήρας δεν κατέκτησε μόνο το Κύπελλο Μεσσηνίας για δεύτερη χρονιά ,αλλά διεκδικεί και το νταμπλ ευρισκόμενος 10 αγωνιστικές προ της λήξεως του πρωταθλήματος με -3 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Πάμισο Μεσσήνης ,τον όποιο θα αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα της Πύλου.

Η Κυριαρχία των ομάδων της Καλαμάτας δεν υφίσταται πλέον και η ομάδα της Πύλου αποτελεί την νέα ανερχόμενη δύναμη.

Το μεράκι ανθρώπων που αγαπούν την μπάλα και την ομάδα έδωσαν εν λευκώ τις επιλογές και την διαχείριση σε ένα ταλαντούχο νεαρό προπονητή πρώην παίκτη της Καλαμάτας ,τον Νίκο Κακαλέτρη ,που τους δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό. 

Παράλληλα τόσο ο Δήμος Πύλου, όσο κυρίως το αφεντικό και οι συνεργάτες της ξενοδοχειακής μονάδας του Costa Navarino στηρίζουν οικονομικά την ομάδα της Πύλου. 
Παράλληλα δημιουργείται επαγγελματικός σχεδιασμός ανάπτυξης ακαδημιών με τεχνογνωσία σε συνεργασία με την Μπάγιερν Μονάχου, της οποίας ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια κάνει της διακοπές του, και θα αγοράσει εξοχική κατοικία  στο συγκρότημα που βρίσκεται στο χωριό Ρωμανός 10 χιλιόμετρα έξω από την Πύλο. 
Προσφάτως μάλιστα την περιοχή είχε επισκεφθέν για μια ακόμη φορά και ο  παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης και προπονητής Φραντς Μπεκεμπάουερ, προσφέροντας και την τεχνογνωσία του σε υπό δημιουργία αθλητικές εγκαταστάσεις προετοιμασίας ομάδων. 
Ο Τσικλητήρας ξεκινάει ένα αγωνιστικό οδοιπορικό στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων της χωρας, και σε 7 αγωνιστικές θα διεκδικήσει από τις ομάδες, ΑΕ Κεφαλληνίας, Ζακυνθιακό, Δόξα Μανωλάδας, Κεραυνό Αχαίας, Ζευγολατιό Κορινθίας, από τις 9-3 έως 7-5 διεκδικώντας παράλληλα και το όνειρο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία .Ναι ο Τσικλητήρας μπορεί να ανεβεί την Γ εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας .
Απέδειξε ότι πλέον είναι η ανερχόμενη δύναμη του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Μακάρι και άλλες ομάδες από την περιφέρεια να μπορέσουν να διακριθούν. Ο δε ανταγωνισμός με τις ομάδες της πρωτεύουσας καλό θα κάνει στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και στις ίδιες τις ομάδες.

Για την ιστορία οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας, ποδοσφαιριστές του Τσικλητήρα είναι:

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Νίκος Κακαλέτρης-Κώστας Παλαμάρας): Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Χοτζάι, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (89’ Ανταλής), Νάτσης (92’ Χίσα), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, Σίνος (40’ Μουράτης). Στον πάγκο κάθισαν οι Τσώνης, Κ. Κακαλέτρης, Κουρεμπανάς και Κούρταλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου