6.2.16

ΒΙΝΤΕΟ - Έτσι χτυπάς τη διαπλοκή Αλέξη; Η μάχη κατά των "νταβατζήδων" που δεν δόθηκε ποτέ!

tsipras1Περί τα τέλη Μαΐου του 2013, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τότε αρχηγός μιας ισχυρής είναι η αλήθεια αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαιρόταν να αναλύει την πολιτική του ή αλλιώς το μέτωπο με τον άξονα διαπλοκής των ΜΜΕ - στην κατάμεστη αίθουσα του Σινέ «Κεραμεικός» στο Μεταξουργείο.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε πως:  
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε υπό συνθήκες να συμβιβαστεί με αυτό το σάπιο σύστημα, να πει "δεν βαριέσαι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς οι διαχειριστές". Δεν θα το πούμε, όμως, ποτέ αυτό. Φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα. Να βάλουμε ένα τέλος στη διαπλοκή».

Εδώ και ένα χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά τα ηνία αυτής της χώρας.
Ας δούμε με επίσημα στοιχεία πως έχει αντιμετωπίσει εκείνους «που αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη», εκείνους που αν δεν έβαζαν -όπως έλεγε ο ίδιος - θα είχαν πρόβλημα.
Ανείσπρακτοι φόροι και πρόστιμα συνεχίζουν να «θρέφουν» τους «νταβατζήδες της διαπλοκής» για να μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση στον... εαυτό του;

Τώρα;
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών!
Συγκεκριμένα, από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τα βεβαιωμένα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προκύπτει ότι:
Το σύνολο φόρων τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 ανήλθε στα 39.300.659,10 ευρώ.
Το κράτος εισέπραξε μόλις τα 20.071.805,78 ευρώ.
Παραμένουν ως οφειλόμενα: 19.228.853,32 ευρώ!
Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η «ροή» με τα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς την εξαετία 2010-2016.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι:
Συνολικά τα επιβληθέντα πρόστιμα ανέρχονται σε 23.332.729,25 ευρώ. Έχουν εισπραχθεί μόλις τα 9.351.626,29 ευρώ. Οφείλονται 13.981.102,96 ευρώ!
Συνολικά, λοιπόν, από τα 62.633.388,35 εκατομμύρια το κράτος κατάφερε να εισπράξει μόνον τα 29.423.432,07 ευρώ.
Κατά την συζήτηση του θέματος στη Βουλή, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επιχείρησε -μάταια - να «διαρρήξει τα ιμάτιά του» υποστηρίζοντας πως: «Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν».


Ας δούμε, ακόμη πιο αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις βεβαιωμένες οφειλές.
 xreh kanalion 2 5
Και είναι απορίας άξιο αν θα καταφέρει να εισπράξει άλλα, με δεδομένο ότι το εισπρακτικό ενδιαφέρον -όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων- έχει στραφεί σε συνταξιούχους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες που και με αυτούς σκοπεύει -απ' ότι φαίνεται να τελειώνει «μια ώρα αρχύτερα» στέλνοντας τους στη Βουλγαρία για... ενίσχυση. 
Tο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, πάντως, έχει προνοήσει να τους στείλει στο Βορρά με την υπογραφή της στο Μνημόνιο 3 και την «συν-υπογραφή» της στις άκρως καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων των προηγούμενων Μνημονίων.



newsbomb

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου