5.2.16

Συνεδρίαση για τους αγρότες ... χωρίς αγρότες!

Η Βουλή ανακοίνωσε συνεδρίαση με την συμμετοχή αγροτών χωρίς να τους έχει καλέσει καν!

Ειλικρινής προσπάθεια διαλόγου ή επικοινωνιακή επιχείρηση εγκλωβισμού των αγροτών; 
Σε κάθε περίπτωση η Βουλή προαναγγέλλει συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής για το αγροτικό με την σημείωση ότι θα παραστούν και εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν έχουν λάβει απάντηση από τους εκπροσώπους των αγροτών για το αν θα προσέλθουν αλλά ούτε καν τους έχουν στείλει προσκλήσεις!

Συγκεκριμένα, σήμερα λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα αναρτήθηκε στο site της κοινοβουλευτική διαφάνειας πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαράς Καφαντάρη προς τα μέλη της προκειμένου να συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι με θέμα τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου. Υπάρχει μάλιστα υποσημείωση πως «στην συνεδρίαση θα παραστούν και μέλη των αγροτικών φορέων».

Όμως, η αρμόδια υπηρεσία των διαρκών επιτροπών της Βουλής αναφέρει ότι δεν έχει λάβει λίστα με τους εξωκοινοβουλευτικούς προσκεκλημένους. Επίσης, η κυρία Καφαντάρη σε επικοινωνία με δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι τώρα συντάσσει τα προσκλητήρια!

Η κίνηση της επιτροπής έρχεται σε συνέχεια της πρότασης που απηύθυνε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, προς τους αγροτικούς φορείς αλλά και τις έκκλησης που έκανε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου. Ο τρόπος όμως με τον οποίο επιχειρείται να «στηθεί» ο διάλογος δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τον αν Κυβέρνηση και Βουλή επιθυμούν πραγματικά να συνομιλήσουν με τους αγρότες ή για το αν προσπαθούν να στήσουν μια επικοινωνιακή παγίδα με στόχο να τους εκθέσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου