4.2.16

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Ποιες είναι οι εισηγήσεις προς τον Τσίπρα!


GREECE-PARLIAMENT-POLITICS

Όσο κι αν η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ωστόσο είναι ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες συζητιέται έντονα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το κυβερνητικό επιτελείο έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα: σε αυτούς που θέλουν στήσιμο κάλπης (όπως ο Νίκος Παππάς) κι σε αυτούς που θέλουν οικουμενική (όπως ο Γιάννης Δραγασάκης). Εξάλλου, αντίστοιχες είναι και οι εισηγήσεις που γίνονται στον πρωθυπουργό, ενώ το κλίμα επιδεινώνεται και από τις κινητοποιήσεις.
Άλλωστε, οι σχετικές πληροφορίες τόσο του Βερολίνου όσο και της Αμερικής είναι ότι στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι να θέσει σε εφαρμογή ακόμα ένα εκλογικό σενάριο με στόχο τον αιφνιδιασμό. Μάλιστα, όπως σχολιάζεται από το εξωτερικό, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός θα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Εξάλλου, σύμφωνα με όσα ακούγονται, ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι έχει την… ευχέρεια να ερμηνεύει το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα κατά το δοκούν.

Τα δυο σενάρια
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι ότι όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, κερδισμένος θα είναι ο κ. Τσίπρας. Πιο αναλυτικά, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, ακόμα και μικρή διαφορά, για ακόμα μία φορά θα έχει εξαφανίσει τους πολιτικούς αντιπάλους, καθώς θα είναι η τέταρτη φορά που ο ελληνικός λαός θα τον έχει εμπιστευθεί.
Στον αντίποδα, σε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση και -όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις- πρώτο κόμμα αναδειχθεί η ΝΔ, τότε θα έχει διώξει από πάνω την καυτή πατάτα των επώδυνων μέτρων, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι όσο καθυστερήσει η αξιολόγηση, τόσο περισσότερο μεγαλώνει ο κατάλογος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου