8.4.16

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων - Συγκρότηση του Νέου ΔΣ σε Σώμα

Στις 28 Μαρτίου 2016, έγινε η επαναληπτική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Μετά τον απολογισμό της διετίας 2014 - 2016 και την απαλλαγή του ΔΣ από κάθε ευθύνη, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Κώστας Κεπαπτσόγλου
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κατσώχης
Γενικός Γραμματέας: Ευάγγελος Μίντσης
Ειδικός Γραμματέας: Παναγιώτης Παπαντωνίου
Ταμίας: Κώστας Κουρέτας
A' Αναπλ. Μέλος: Ευθύμιος Μπακογιάννης
Β' Αναπλ. Μέλος: Μαρία Σαρτζετάκη


Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

Αναλυτικά, στους βασικούς σκοπούς του ΣΕΣ περιλαμβάνονται:

·         Η προώθηση και διάδοση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης στον τομέα των μεταφορών με την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και δημοσίων συζητήσεων, συμμετέχοντας σε διεθνή συνέδρια και την διατήρηση βιβλιοθήκης αρχείων εκδόσεων και περιοδικών. Η υποστήριξη της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στον τομέα των μεταφορών σε εθνικό επίπεδο σε συνεργασία με οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο οργανισμό.
·         Η συνεργασία με αντίστοιχα ή σχετικά με τον Σύλλογο επιστημονικά ιδρύματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για ανταλλαγή πληροφοριών, οργανώσεις συλλογικών επιστημονικών συγκεντρώσεων, κ.λπ.
·         Η αναγνώριση από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, τις δημόσιες αρχές, τον ιδιωτικό τομέα, τον τομέα της εκπαίδευσης, και γενικότερα την κοινωνία, για την ανάγκη επιστημονικής προσέγγισης και λύσης των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο των μεταφορών.
·         Η προώθηση του πνεύματος της συνεργασίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου για την από κοινού λύση οποιουδήποτε προβλήματος στον χώρο.
·         Η διάχυση των τεχνικών κανόνων και προδιαγραφών για τη μελέτη, υλοποίηση ή λειτουργία των έργων που έχουν σχέση με μεταφορές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου