8.4.16

«Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών»

Η Επιστημονική Ημερίδα «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 14/01/2016 και ώρα 09:00-17:00, στο συνεδριακό χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 
Η Επιστημονική Ημερίδα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης και Οργάνωσης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεγάλη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σ. Κοντονής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια κολύμβησης κα Ε. Αυλωνίτου, ο βουλευτής από το Ποτάμι κ. Γ. Μαυρωτάς, επίσης πρωταθλητής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Πόλο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Β. Οικονόμου. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Δ. Κασσαβέτης. 
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, από την Ακαδημαϊκή κοινότητα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κ. Μασσέλος καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Γεωργιάδης.
Η Επιστημονική Ημερίδα περιελάμβανε 5 θεματικές τράπεζες που αφορούσαν ζητήματα σχετικά με τις πολιτικές οικονομίας στο χώρο των τυχερών παιγνίων, την αγορά, το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρίες, τις τεχνολογικές εξελίξεις και προκλήσεις στο χώρο των τυχερών παιγνίων, το ρόλο των media, τις πολιτικές υπεύθυνου στοιχηματισμού ενώ υπήρξε ξεχωριστή θεματική ενότητα ειδικά για το θέμα του αθλητικού στοιχήματος.
Στην Επιστημονική Ημερίδα παρενέβησαν με τοποθετήσεις εκπρόσωποι των κρατικών φορέων, της αγοράς και των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και ερευνητικών εργαστηρίων καθώς και του δημοσιογραφικού χώρου. Ιδιαίτερα σημαντική, για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία της ημερίδας, υπήρξε η συνεισφορά των φοιτητών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού καθώς και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Π. Αλεξόπουλου.
Τα πρακτικά της Επιστημονικής Ημερίδας, τα βασικά συμπεράσματα αλλά και οι προτάσεις που προέκυψαν από τις εργασίες της κάθε θεματικής τράπεζας είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση εδώ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου